Поділитись:

Нова вакцина проти COVID-19 показала ефективність на понад 90%

Вівторок, 10 листопада 2020, 16:10

Американсько-німецька вакцина, розроблена фармкомпаніями Pfizer та BioNTech, показала свою 90-відсоткову ефективність на третьому етапі клінічних випробувань.

Як стверджує TechCrunch, це лише початкові результати, які ще потребують додаткових досліджень, але це вже дає надію на створення дієвої та доступної вакцини.

Механізм дії цього препарату базується на використанні рибонуклеїнової кислоти. Цей новий підхід до розроблення вакцини дозволяє створити менш часозатратну та потенційно ефективну вакцину. Наразі підтверджені 94 успішні випадки запобігання зараженню, проте дослідження будуть продовжуватись допоки цей показник не досягне 164.

На третьому етапі клінічних випробовувань участь взяли 43 358 учасників і, як повідомляє Pfizer, досі ніяких серйозних побічних ефектів не спостерігалося. Початкові результати показують, що дія вакцини розпочинається на 28 день після введення першої дози. Загалом процес вакцинування передбачає використання двох доз препарату.

Ліки все ще потребують подальших тестувань та досліджень. Для отримання дозволу від Управління з продовольства і медикаментів США на екстрене використання вакцини компанії повинні надати повний огляд безпеки препарату до кінця листопада. Окрім того, усі учасники дослідження будуть під наглядом протягом двох років після отримання
останньої дози вакцини, аби перевірити наявність довгострокових побічних ефектів.

Представники компанії Pfizer вірять, що зможуть виробити 50 мільйонів доз вакцини до кінця цього року і до 1,3 мільярда протягом 2021 року.

Усі представлені результати все ще повинні отримати експерту оцінку інших наукових представників та видань, але це, безсумнівно, одна з найбільш перспективних новин з
початку розробки вакцин. Це може означати, що широкомасштабне розповсюдження вакцини може розпочатися ще до кінця 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів