Поділитись:

Уряд запровадив карантин вихідного дня

Середа, 11 листопада 2020, 14:38

Уряд, попри протести підприємців, вирішив в Україні запровадити карантин вихідного дня для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19.

Він почне діяти від 14 листопада, – повідомляє ТСН. 

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 11 листопада.

Відтак, на вихідних будуть забороняти працювати розважальним закладам, ресторанам, кафе, спортзалам та непродуктовим магазинам, ТРЦ, а також проводити культурні заходи.

Як пише Українська правда, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що, оскільки нові обмеження "неприємні та болісні" для бізнесу в ресторанній, розважальній та культурній сферах, уряд готовий підтримати підприємців. Для цього повністю відновлюються та розширюються такі програми підтримки:

  • компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм;
  • програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);
  • можливість застосування механізму визнання "карантину вихідного дня" форс-мажорною обставиною, що зараз обговорюється з Торговельно-промисловою палатою;
  • продовження реалізації програми доступних кредитів "5-7-9", яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу. Тобто йдеться про рефінансування існуючих позик фактично під 0%.

Варто зазначити, що проти карантину вихідного дня виступило Міністерство культури та інформаційної політики, а також на акції протесту у містах України вийшли підприємці та працівники закладів харчування. Луцьк також приєднався до мітингу. Мітингувати почали біля Волинської ОДА, а згодом подалися до стін обласної поліції.  Представники ресторанного бізнесу вимагають припинити пресинг бізнесу, не вводити карантин вихідного дня та скасувати будь-які часові обмеження роботи ресторанів. У поліції запевнили, що передадуть вимоги підприємців вищому керівництву. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів