Поділитись:

"Ми не втечемо від коронавірусу", – головний медик про масові акції у Луцьку

Середа, 11 листопада 2020, 13:10

Т.в.о. начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Людмила Тимощук вважає, що масове зібрання людей на акцію протесту, яка відбулася 11 листопада під стінами адміністрації, може посприяти погіршенню епідемічної ситуації

"Загроза є", – сказала вона. в коментарі ІА "Конкурент".

Нагадаємо, у середу в Луцьку на мітинг вийшли сотні підтриємців та працівників ресторанної сфери та торгівлі (організатори анонсовували дві тисячі учасників, проте їх було менше). Вони виступили проти запровадження карантину вихідного дня, закликали поліцію припинити пресинг бізнесу та дозволити закладам харчування працювати без часових обмежень. 

Мітингувальники прийшли з плакатами: «ні геноциду власного народу», «не дамо знищити малий та середній бізнес», «людина їсть не тільки у будні», «ні брехливій статистиці». 

"Я розумію підприємців, вони мусять за щось жити. Я за те, щоб вони працювали, але дотримувалися карантинних обмежень в своїх закладах. Якщо у ресторанах та торгових точках це робитимуть – нових хворих буде менше", – сказала Людмила Тимощук. 

Чиновниця зауважила, що один із учасників ініціативної групи (яку запросили до діалогу з владою) під час розмови нехтував правилами особистого захисту, не одягаючи правильно маску:

"Бо він здоровий та молодий і поки ще не захворів. Але нас всіх чекає інфекція, ми від неї не втечемо. Коронавірус – це надто велика загроза. Але не всі це розуміють". 

Разом із цим Тимощук прокоментувала плакати, на яких писало – "Ні брехливій статистиці". 

"Наші люди думають, що вони в цьому розбираються. Ми вже звикли, що всі найкраще розуміються в медицині та політиці. Але я зараз цим реально живу і можу впевнено сказати, що це не брехлива статистика.

Насправді, я думаю, що реальна кількість хворих більша ніж ми офіційна. Їх може бути набагато більше, оскільки для багатьох хвороба взагалі проходить непомітно", – резюмувала вона.  

До слова, за останню добу на Волині зареєстрували 415 нових випадків захворювання на COVID-19. В Україні фіксували 10 611 нових випадків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів