Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Неділя, 10 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

 

Про те, що луцька волонтерка обурилася через скасування безкоштовної доставки «Новою поштою»

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Із початку березня не усі волонтери зможуть скористатися безкоштовними промокодами для доставки через «Нову пошту» – лише прифронтові області.

Про це із обуренням розповіла луцька волонтерка Наталка Грушка, яка із перших днів повномасштабного вторгнення разом із громадською організацією «Вишківські павучки» збирає необхідну допомогу на фронт та плете маскувальні сітки.

Про те, що керівника нововолинської шахти три дні «ламали» в міністерстві, щоб звільнився, – профспілка

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

У Нововолинську шахтарі копальні №9 побоюються зміни керівника, адже переконані, що із його появою нового директора на них чекає закриття підприємства.

Про це сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів голова профспліки шахти Василь Гура.

«Нашого керівника Володимира Юрківа у вівторок, 27 лютого, визвали в міністерство (Міністерство енергетики України, – ред.), де його заставляли написати заяву, щоб він сам звільнився, бо їм так треба.

Наш директор нічого не зробив, його три дні «ламали». Він сказав, що люди на шахті його не зрозуміють, це буде означати здачу підприємства.

Після цього я особисто розмовляв із заступником міністра Хейлом (Олександр Хейло – заступник міністра енергетики, – ред.), він повідомив про те, що прийняв рішення закрити 9-ту шахту. Я в свою чергу запитав, чи має він такі повноваження, після чого була розмова на підвищених тонах, але відповіді я не отримав», – розповів пан Гура.

Про те, що лучанам «зайшов» вигляд міста без Старого ринку

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

На думку історика Андрія Павляшика, який активно розвиває туризм у Луцьку, було б доречно перенести Старий ринок із території біля Луцького замку. Але в таке місце, де працівники ринку не зазнали б збитків. 

Зі слів Андрія Павляшика, йому подобається, наприклад, ідея зробити на місці ринку ярмарок в середньовічному стилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку біля драмтеатру хочуть дозволити двосторонній рух (фото)

Про те, що на ринках Луцька раптово подорожчала цибуля: скільки тепер вона коштує

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

В обласному центрі Волині на ринках подорожчала цибуля. Тепер вона коштує 18-35 гривень за кілограм. Хоча ще донедавна її можна було придбати за 16-18 гривень.

На «Завокзальному» ринку та ринку «Пасаж» звичайна біла ріпчаста цибуля значно додала в ціні. В середньому продавці просять за неї 20 гривень. Трапляються торгові точки, де її продають дешевше, по 18 гривень, а де й значно дорожче – по 25 гривень.

Також ми писали про:

Про те, що сталось в Україні за день:

  • Уночі 10 березня російські окупаційні війська трьома ракетами вдарили по Мирнограду на Донеччині

Як повідомили у МВА, у людей діагностовано різані рани, мінно-вибухові травми, множинні садна, закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку. росія атакувала ймовірно ракетами С-300. Внаслідок вибухів пошкоджені щонайменше 17 багатоповерхових будинків та 27 автомобілів. Крім того, окупанти вдарили безпілотниками по Добропіллю на Донеччині, під завалами можуть бути дві людини. Також російсько-окупаційні війська в ніч проти 10 березня, здійснили обстріл оздоровчого табору в місті Богодухів Харківської області.

  • Сили оборони України почали прискорено зводити оборонні позиції на кількох ділянках фронту.

Як зазначили у британській розвідці, Українські оборонні позиції включають протитанкові "зуби дракона" і рови, піхотні окопи, мінні поля та опорні пункти, зазначили у відомстві. У розвідці підкреслили, що розширення оборонних ліній зменшить здатність російських окупаційних військ просуватися вперед або використовувати тактичні переваги в рамках поточних наступальних операцій.

  • Кораблі російського Чорноморського флоту вже шостий день не виходять в акваторію Чорного моря після ураження патрульного судна «Сергей Котов». Його українські військові знищили 5 березня.

Як повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, росіяни використовують для ударів по припортовій інфраструктурі українських міст авіацію, оскільки тільки так можуть нанести вогневе ураження в умовах, коли кораблі не виходять на чергування. Крім того, каже Плетенчук, росіяни звели до мінімуму кількість кораблів, які перебувають у портах тимчасово окупованого Криму.

  • 10 березня, польські протестувальники розблокували пункт пропуску «Краківець-Корчова».

Страйк на цьому пункті пропуску продовжать 13 березня. Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ІНШІ НОВИНИ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів