Поділитись:

«М'ясний хутір» бізнесмена Дмитрука з Луцька можуть продати за 14 млн євро

Четвер, 02 травня 2024, 19:31
«М'ясний хутір» бізнесмена Дмитрука з Луцька можуть продати за 14 млн євро

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) Юрія Косюка купив 24,9% корпоративних прав ТзОВ «Український м’ясний хутір» бізнесмена Олега Дмитрука з Луцька. Підприємства Олега Дмитрука випускають продукцію під торговими марками Kabanosy, «Чікенззз», Parowki, але ці бренди й надалі залишаться у власності бізнесмена. 

МХП уклав договір купівлі-продажу 100% корпоративних прав м’ясопереробного бізнесу 15 квітня 2024 року, повідомляє Ліга.Бізнес. Для викупу решти 75,1% корпоративних прав МХП має отримати дозвіл Антимонопольного комітету України. У компанії вважають, що це станеться до кінця 2024 року.

Повна вартість угоди становить 14 млн євро, викуплена частка коштує 3,5 млн євро. 

Додамо, що у 2019 році Антимонопольний комітет України запідозрив МХП у зловживанні монопольним становищем на ринку.

Довідково:

«Миронівський хлібопродукт» – найбільший виробник та експортер курятини в Україні. За даними компанії, вона займає понад 55% українського ринку виробництва курятини та 35% її споживання. МХП представлений торговими марками «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський». Юрій Косюк через компанію WTI Trading Limited володіє 59,7% акцій МХП. Основні потужності групи розташовані в Україні, також вона має фабрики у Словенії, Сербії, Хорватії й Боснії та Герцеговині. Її земельний банк становить 360 тис. га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів