Поділитись:

Як мер Луцька вкотре маніпулює цифрами: проведені закупівлі та оплачені товари для ЗСУ – різні речі

Четвер, 07 березня 2024, 14:08
Як мер Луцька вкотре маніпулює цифрами: проведені закупівлі та оплачені товари для ЗСУ – різні речі

Луцький міський голова опублікував на своїй сторінці інформацію, що у лютому для воїнів провели закупівлі на суму понад 70,7 мільйона гривень. Але фактично з цієї суми оплатили товарів лише на трохи більше як 50 мільйонів.

Допис Ігоря ПоліщукаДопис Ігоря Поліщука

Про це повідомила депутатка міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй сторінці у фейсбук.

«Знову порушую тему допомоги нашим воїнам від Луцької міської ради. Днями мер Луцька опублікував на своїй сторінці дані про те, що у лютому було проведено закупівель на суму 70 786 874,00 грн. Навіть додав таблицю з позиціями, які товари ніби то придбали для наших воїнів. Достовірність цих даних я вирішила уточнити в очільниці департаменту фінансів Лілії Єлової, тож зробила відповідні уточнення щодо доручення, яке ми дали на сесії 21.02.2024 р. Відповідь мене вразила», – пише депутатка.

Роз'яснення від Лілії ЄловоїРоз'яснення від Лілії Єлової

Вона додає, що станом на 29 лютого 2024 року з міського бюджету за товари на ЗСУ заплатили понад 50 млн грн. За січень міська рада заплатила 13 мільйонів, а за лютий – 36,8 мільйона.

З цього можна зробити декілька висновків:

«Висновок 1: перш ніж сліпо вірити написаному мером – варто добряче розібратися у ситуації та з’ясовувати деталі. Висновок 2: Луцький мер Поліщук вкотре злукавив і обводить громадськість навколо пальця», – резюмувала Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Нагадаємо: Луцький міський голова Ігор Поліщук змовчав, що з жовтня передає не усі премії, надбавки та доплати зі своєї зарплатні на допомогу Збройним силам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів