Поділитись:

«1 чи 7 мільйонів – де правда?»: скільки ще треба грошей на ремонт проспекту Волі у Луцьку

Четвер, 22 лютого 2024, 12:51
«1 чи 7 мільйонів – де правда?»: скільки ще треба грошей на ремонт проспекту Волі у Луцьку

Проспект Волі у Луцьку ремонтують уже понад два роки. Капітальний ремонт розпочався ще у 2021 році. Мер міста Ігор Поліщук ще у жовтні 2023 на своїй сторінці у фейсбуці опублікував допис, що реконструкція майже завершена. Але, як бачимо, насправді ж ситуація інша. Ба більше, на ремонт планують виділити додаткові кошти з бюджету громади.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

На черговій сесії Луцької міської ради 21 лютого депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик поцікавився, коли ж завершиться реконструкція проспекту та скільки ще коштів для цього потрібно.

«Скільки у 2023 році було витрачено коштів на проспект Волі, і яка сума ще потрібна, аби цей ремонт закінчився?» – запитав депутат.

Мер Поліщук повідомив, що на центральний проспект вже витратили близько 60 мільйонів, а цього року необхідно ще один мільйон і тоді реконструкція завершиться. Проте це не точно і є одне «але»...

«Я почув у відповіді по проспекту Волі. Хотів все-таки уточнити, бо відкрив календарний план і останню додаткову угоду до тендеру. Дивлюся, що там 7 мільйонів 300 тисяч гривень передбачено ще на 2025 рік. Ви тільки що озвучили, що ще потрібно один мільйон. Мільйон на 2024 рік, та 7 на 2025 рік. Питання в тому, де правда?» – цікавиться у мера Валентин Хаймик.

Валентин ХаймикВалентин Хаймик

Виходить, що департамент ЖКГ ймовірно планує виділити на ремонт проспекту ще 7 мільйонів 300 тисяч грн у 2025 році. Тож проспект Волі фактично є довгобудом. Аби відповісти на запитання депутата Хаймика, мер викликав у сесійну залу очільника департаменту ЖКГ Миколу Осіюка. Останній зазначив – календарний план перевиконали і 7,3 мільйона гривень платити не будуть.

«В календарному плані, уточню, що є 1 мільйон на 2024 рік, так як ви кажете зараз, і додатково ще стоїть 7 млн 300 тис. гривень на 2025 рік. Якщо ми знаємо, що ми перевиконали календарний план, навіщо тоді у календарному плані зазначати, що на 2025 рік ми будемо використовувати 7 мільйонів?» – каже Валентин Хаймик.

Після низки незручних запитань мер доручив Миколі Осіюку внести зміни до календарного плану й таким чином цифра в 7,3 млн зникла. Тільки от на що і для чого вносили такі серйозні цифри у план на 2025 рік так ніхто і не пояснив. Як і те, коли остаточно завершиться капітальний ремонт проспекту Волі.

Календарний планКалендарний план

Нагадаємо: ще у грудні 2023 року обранці громади спіймали луцького мера на черговій маніпуляції. Зокрема тоді керманич міста написав - цитуємо:

«Друзі, добігає завершення реконструкція частини центрального проспекту нашого міста - проспекту Волі, яку було розпочато ще в 2021 році. На сьогодні залишилось поставити лише «розумні» зупинки…», – писав мер.

Проте, за словами обранців громади, документи свідчать про інше. На той момент, коли мер заявляв про «завершення реконструкції» на проспекті Волі (жовтень 2023 року), робіт ще, мовляв, «не початий край», які треба було виконати й заплатили за них майже 60 млн грн. Саме в той час завершуються тендерні процедури й 31 жовтня 2023 укладається договір між Департаментом ЖКГ та ТОВ «Луцькавтодор-сервіс».

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход зазначив, що У цьому є мінімум 3 підозрілі моменти, які можуть свідчити про злочин:

  1. Міська рада проводить тендер на уже виконані роботи заднім числом, що недопустимо;
  2. Якщо оголошується тендер на уже виконані роботи, то і переможець наперед відомий і ніякої конкуренції в цьому тендері не могло і бути, що також незаконно;
  3. Чи, можливо, міська рада хоче вдруге оплатити роботи, за які було заплачено раніше в рамках інших тендерів і виконаних робіт.

«І зрозуміло, що Ігор Поліщук 14 жовтня, коли вихвалявся закінченням робіт, не міг про це не знати, – писав Наход.

Михайло НаходМихайло Наход

Тож виходить, що насправді проспект все ремонтують і ремонтують, та ніяк не завершать. Й тим роботам все кінця-краю не видно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів