Поділитись:

«Озеленення» під час зими: у Луцьку чарівні ельфи ремонтують проспект Волі?

П'ятниця, 15 грудня 2023, 09:30
«Озеленення» під час зими: у Луцьку чарівні ельфи ремонтують проспект Волі?

Ігоря Поліщука спіймали на схемі навколо ремонту проспекту Волі вартістю 60 мільйонів. Зокрема, йдеться про «запізнілі» тендери і їхню невідповідність з виконаними роботами. 

Про це повідомили в соцмережах депутати Луцької міської ради від «СВІДОМИХ» Михайло Наход та Андрій Лучик. 

У середині жовтня мер Поліщук пише про те, що реконструкція частини проспекту Волі добігає кінця: залишилося встановити лише розумні зупинки. Але, власне, саме в той час завершуються тендерні процедури й 31 жовтня укладається договір на 60 мільйонів гривень між Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради та ТОВ «Луцькавтодор-сервіс». 

«Озеленення» під час зими: у Луцьку чарівні ельфи ремонтують проспект Волі? «Озеленення» під час зими: у Луцьку чарівні ельфи ремонтують проспект Волі? «Озеленення» під час зими: у Луцьку чарівні ельфи ремонтують проспект Волі? 

За цим договором за роботи, які будуть виконані у листопаді-грудні цього року, ще до кінця року місто має сплатити 5 млн грн, а за роботи, які будуть виконані в січні-лютому 2024 року, треба буде сплатити ще майже 55 млн грн. Тобто є щонайменше три підозрілі моменти, які можуть свідчити про злочин, зауважує Михайло Наход: 

  • Міська рада проводить тендер на уже виконані роботи заднім числом, що недопустимо.
  • Якщо оголошується тендер на уже виконані роботи, то і переможець наперед відомий і ніякої конкуренції в цьому тендері не могло і бути, що також незаконно.
  • Чи, можливо, міська рада хоче вдруге оплатити роботи, за які було заплачено раніше?

«Озеленення» під час зими: у Луцьку чарівні ельфи ремонтують проспект Волі? «Озеленення» під час зими: у Луцьку чарівні ельфи ремонтують проспект Волі? 

А вже 11 грудня, буквально декілька днів тому, було укладено додаткову угоду з переможцем, – зауважує Андрій Лучик.

«І тепер місто має заплатити в 2023 році майже 50 млн гривень. А у 2024 році – 10 мільйонів. І судячи з того, що номер казначейського рахунку вписаний від руки, то таку додаткову угоду готували в Луцькавтодорі...» – пояснює він. 

Чому з 5 млн стало – 49 млн? Вочевидь, треба максимально використати кошти цього року, щоб вони не перейшли на наступний рік як вільні залишки. 

«Тобто щоб ці кошти не потрапили під розподіл і не пішли на потреби ЗСУ», – пояснює Михайло Наход. 

І найсмішніше – озеленення прибудинкових територій у грудні-січні на понад 8 млн грн... Може, ви помічали чарівних ельфів, які ремонтують проспект Волі напередодні свят? Бо ми – ні.

«Припускаю, що хтось добряче «озелениться» на таких тендерах і роботах, а комусь доведеться довго відвідувати правоохоронні органи, давати свідчення і в кінцевому підсумку потрапити на лаву підсудних. Головне, щоб це були ті, хто придумує і курує такі схеми, а не прості виконавці». – наголосив депутат. 

Тож депутати закликають правоохоронні органи відреагувати на схеми. 

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що Луцька міська рада в проєкті бюджету міста на 2024 рік на підтримку армії, замість обіцяних 500 мільйонів, заклала лише 250 мільйонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів