Поділитись:

У Луцьку розглядають апеляцію активіста, якого мають «посадити» через Гостинний двір Прайзлерів (відео)

Четвер, 14 грудня 2023, 15:01
У Луцьку розглядають апеляцію активіста, якого мають «посадити» через Гостинний двір Прайзлерів (відео)

У Волинському апеляційному суді розглядають апеляцію від голови громадської організації «Семиярусна гора» Любомира Дмитришина. Сам Любомир не згодний з рішенням Луцького міськрайонного суду, який визнав його винним у порушенні правил проведення зборів, мітингів тощо.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Йдеться про 14 липня 2023 року. Саме тоді Любомир Дмитришин і учасники ГО «Семиярусна гора» зібралися на збори з приводу відновлення Гостинного двору Прайзлерів у Луцьку та відкритого конкурсу на пошук інвестора.

Однак сталося так, що зібрання закінчилося скандалом.

Зі слів Любомира Дмитришина, справа пов'язана з тим, що «працівники Луцької міської ради на чолі з директором департаменту молоді та спорту Володимиром Захожим цілеспрямовано зірвали проведення мирних зборів, запустивши туди «тітушок», а також велику кількість спортсменів, тренерів із спортивних шкіл комунальної власності».

Активісти подали скаргу на дії міської ради. Натомість міський голова Ігор Поліщук замість того, щоб карати винних, надіслав звернення в поліцію, де просив притягнути до відповідальності голову громадської організації «Семиярусна гора» Любомира Дмитришина.

Луцький міськрайонний суд визнав Любомира винним у порушенні правил проведення зборів, мітингів тощо. Проте він подав апеляцію.

Захисниця Любомира Дмитришина Лідія Климків вважає, що її підзахисного засудили ні за що.

На судове засідання 13 грудня прийшов поліцейський Вадим Цибулько, який складав протокол на Любомира Дмитришина про начебто порушення правил проведення зборів. Як зазначив Любомир Дмитришин, правоохоронець під час складання протоколу аж шість разів виходив з кабінету поговорити телефоном. Активіст переконаний, що, ймовірно, Вадим Цибулько з кимось консультувався.

Зрештою суд перенесли на кілька тижнів.

Нагадаємо: спершу в історичній будівлі активісти облаштували публічний простір для проведення культурних заходів, проте вже взимку, за розпорядженням влади, туди почали звозити важку техніку для підготовки території до державно-приватного партнерства.

Згодом місцева влада вирішила облаштувати готель у приміщеннях Гостинного двору та прийняла рішення, що шукатиме інвестора. Той на правах державно-приватного партнерства проведе реконструкцію. Вже у травні 2023 року для цього створили спеціальну комісію, яка й має визначити хто ж цим усім займатиметься.

Нещодавно на одному із засідань комісії розкрили конкурсну заявку від єдино претендента, де були представлені макети майбутньої вже відреставрованої будівлі. Тоді інформували, що крім ресторану й готелю, там буде й кафе з літнім майданчиком у дворику приміщення та сувенірна крамниця.

Схоже, що реставруватиме пам'ятку консорціум (тимчасові об'єднання для досягнення спільної мети, – ред.) двох компаній ТзОВ «Любарт ЛТД» та ТзОВ «Рібас Хотелс Груп». Детальніше про фірми читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 березня 2024
30 грудня 2023
01 грудня 2023
18:49
25 листопада 2023
18:07
18 листопада 2023
06 листопада 2023
01 листопада 2023
30 жовтня 2023
16:54
04 жовтня 2023
10:35