Поділитись:

Лучан обурила ситуація довкола реставрації Гостинного двору Прайзлерів: деталі (фото)

Субота, 18 листопада 2023, 17:17
Лучан обурила ситуація довкола реставрації Гостинного двору Прайзлерів: деталі (фото)

У Луцьку під час мирної акції, яку організувала ініціативна група «Дрони замість бруківки», лучан серед іншого обурила й ситуація довкола реставрації Гостинного двору Прайзлерів, що на Кафедральній, 4.

Люди незадоволені тим, що історична пам'ятка може опинитися в руках приватної фірми.

«Цю будівлю виставили «типу на аукціон», на жаль, там був тільки один учасник, який був до нашого депутата Верховної Ради прив'язаний. Всі прізвище знають. Цей будинок в центрі віддамо і там буде готель, а потім міський голова буде показувати, який красивий в нас готель. Хоча, можливо, з нього можна було б більше вигоди мати для громади, але чомусь там тільки один учасник. Хлопці з ГО «Семиярусна гора» піднімали це питання, вони хотіли там відкритий архітектурний конкурс. Кручу віддали Палиці й зараз цей двір віддадуть», – розповів Сергій Рижков, один з ініціаторів мирних зібрань.

Володимир Гвоздик та Сергій РижковВолодимир Гвоздик та Сергій Рижков
 

Учасники мирної акціїУчасники мирної акції
 

Мирна акція «Дрони замість бруківки»Мирна акція «Дрони замість бруківки»
 

Нагадаємо: суспільний інтерес довкола реставрації Гостинного двору не вщухає понад рік. Адже спершу в історичній будівлі активісти облаштували публічний простір для проведення культурних заходів, проте вже взимку, за розпорядженням влади, туди почали звозити важку техніку для підготовки території до державно-приватного партнерства (ДПП).

Згодом місцева влада вирішила облаштувати готель у приміщеннях Гостинного двору та прийняла рішення, що шукатиме інвестора. Той на правах державно-приватного партнерства проведе реконструкцію. Вже у травні 2023 року для цього створили спеціальну комісію, яка й має визначити хто ж цим усім займатиметься.

Нещодавно на одному із засідань комісії розкрили конкурсну заявку від єдино претендента, де були представлені макети майбутньої вже відреставрованої будівлі. Тоді інформували, що крім ресторану й готелю, там буде й кафе з літнім майданчиком у дворику приміщення та сувенірна крамниця.

Схоже, що реставруватиме пам'ятку консорціум (тимчасові об'єднання для досягнення спільної мети, – ред.) двох компаній ТзОВ «Любарт ЛТД» та ТзОВ «Рібас Хотелс Груп». Детальніше про фірми читайте за посиланням.

ГО «Семиярусна гора» намагалась цьому завадити, проте міська рада зривала усі ці спроби й врешті-решт почала судитися з очільником громадської організації Любомиром Дмитришиним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024