Поділитись:

У Луцьку шукають приватного партнера для реконструкції двору Прайзлерів: які умови

Автор: Максим Косюр |
Середа, 26 липня 2023, 11:33
У Луцьку шукають приватного партнера для реконструкції двору Прайзлерів: які умови

У Луцьку затвердили конкурсну документацію для проведення конкурсу з пошуку приватного партнера, який візьметься реконструювати культурну пам'ятку Гостинний двір Прайзлерів, що на вулиці Кафедральній, 4.

Відповідне рішення ухвалили на сесії міської ради у середу, 26 липня.

«Для забезпечення надійної та безпечної експлуатації будівлі необхідно терміново усунути виявлені недоліки, бо наявні дефекти збільшуватимуться й призведуть до категорії технічного стану «аварійний». Прийняття проєкту рішення дозволить залучити через механізм ДПП кошти приватного партнера для якнайшвидшої реставрації та пристосування пам’ятки під готель із закладом громадського харчування», – йдеться у пояснювальній записці.

Конкурсні пропозиції прийматимуть з 1 серпня 2023 року, а сам строк проведення не перевищуватиме 180 днів з дати закінчення подання заявок. До участі допускаються учасники, які:

  • мають щонайменше три послідовні роки досвіду управління щонайменше одним закладом готельного господарства та надають послуги мінімум 5 000 осіб;
  • мають досвід здійснення протягом трьох послідовних років діяльності із надання послуг у сфері ресторанного господарства;
  • можуть забезпечити необхідне для реалізації проєкту обладнання та матеріально-технічну базу;
  • можуть залучити для реалізації проєкту працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;
  • мають фінансову спроможність реалізувати проєкт.

Учасник, який набере найбільшу кількість балів у трьох групах критеріїв і стане переможцем. Для участі потрібно внести реєстраційний внесок, який становить 50 тисяч гривень. Претендентом може бути будь-яка юридична особа, крім державних та комунальних підприємств. 

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер поцікавився чому серед вимог до учасників немає прохання надати реставраційний ескіз.

«Документ містить ряд недоліків. Чому серед критеріїв оцінки проєкту немає вимоги надати реставраційний ескіз проєкту, адже люди мають бачити, як це виглядатиме? Без ескізу учасник може подати документи у дію та зробити власний фасад», – зазначив депутат.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Міський голова повідомив, що такі дозволи не видаватимуть, адже це суперечить самому проєкту. Проте на прохання Тараса Шкітера цей пункт у конкурсну документацію таки внесли.

Строк подання заявок на участь – 60 календарних днів з дня оголошення конкурсу, пропозиції, що подаватимуть після цього терміну не допускатимуть до участі. Протягом трьох днів комісія повідомить претендента чи допущено його до участі в конкурсі. 

Нагадаємо: між ГО «Семиярусна гора» та Луцькою міською радою виник конфлікт щодо пам'ятки Гостинного двору Прайзлерів. Минулого року активісти облаштували у дворі публічний простір для проведення культурних заходів, проте вже взимку, за розпорядженням влади, туди почали звозити важку техніку для підготовки території до державно-приватного партнерства.

Згодом місцева влада вирішила облаштувати готель у приміщеннях Гостинного двору та прийняла рішення, що шукатиме інвестора. Той на правах державно-приватного партнерства проведе реконструкцію. Вже у травні 2023 року для цього створили спеціальну комісію, яка й має визначити хто ж цим усім займатиметься.

Паралельно з такими подіями у Луцьку хотіли виселити коледж харчових технологій, що на вулиці Кафедральній, 4. Проте дирекція освітнього закладу та місцева влада дійшли спільного висновку та підписали договір про співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів