Поділитись:

«Спершу ногою»: помічник мера Луцька Поліщука вдарив активіста? (відео)

П'ятниця, 01 грудня 2023, 19:21
«Спершу ногою»: помічник мера Луцька Поліщука вдарив активіста? (відео)

Під час сесії Луцької міської ради 29 листопада помічник мера Поліщука Артур Стернічук, який, як стверджують у соцмережах, є його особистим «охоронцем», вдарив громадського активіста Любомира Дмитришина

Про це активіст, голова громадської організації «Семиярусна гора» розповів телеканалу «Конкурент TV».

За його словами, конфлікт почався перед сесією міської ради, коли активістів не пускали на засідання.

«Ми викликали в цей момент поліцію. Поліція змусила таки допустити представників нашої громадської організації до сесії міської ради. Ми тоді зайшли в хол», – розповідає Любомир Дмитришин.

Прийшли до Луцької міськради тоді активісти не просто так, адже саме цього дня депутати повинні були розглянути питання з приводу проведення архітектурного конкурсу довкола реставрації Гостинного двору Прайзлерів. Однак це питання Луцька влада на чолі з Ігорем Поліщуком, взагалі, проігнорувала.

«Нам навіть не дали можливості виступити, хоча ця можливість передбачена законом України «Про місцеве самоврядування». Воно ж, взагалі, не було розглянуто. І в цей момент ми почали кричати «Ганьба!». Власне, я взяв в руки гучномовець. І в цей момент Анатолій Махецький (начальник господарсько-технічного відділу Луцької міської ради – ред.) почав мене виганяти із сесійної зали. Отже, до нього в той момент підбіг «охоронець» Ігоря Поліщука – Артур Стернічук. І вони мене разом виштовхнули на коридор. Отже, там далі починається. Він, власне, вдарив мене ногою, найперше. Потім замахнувся, хотів вдарити мене рукою – я ухилився в цей момент. Тоді дістав телефон і почав знімати. Відповідно він розвернувся і пішов в іншу сторону», – каже активіст.

Дмитришин додає, що на цьому конфлікт не завершився. Зокрема, подібна ситуація виникла і 30 листопада, коли активісти прийшли до Поліщука на зустріч.

«Він (Артур Стернічук – ред.) демонстративно пройшов біля мене, і штурхнув. Ну, якби щоб показати, що він далі домінує, нібито в цій ситуації. І, власне, позиція нашої громадської організації та позиція людей, які прийшли з нами на цю сесію міської ради, полягає в тому, що він має понести дисциплінарну відповідальність», – резюмував голова громадської організації «Семиярусна гора».

З цього приводу активісти будуть писати скаргу до мера Поліщука, а також до уповноваженого з прав людини.

У 2019 році Поліщук під час інтерв'ю для ВолиньPost казав, що у нього є помічник, якому він платить зарплату «з власної кишені».

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» намагалися взяти коментар у помічника Луцького міського голови Артура Стернічука, проте він, не дослухавши запитання, кинув слухавку.

Нагадаємо: суспільний інтерес довкола реставрації Гостинного двору не вщухає понад рік. Адже спершу в історичній будівлі активісти облаштували публічний простір для проведення культурних заходів, проте вже взимку, за розпорядженням влади, туди почали звозити важку техніку для підготовки території до державно-приватного партнерства (ДПП).

Згодом місцева влада вирішила облаштувати готель у приміщеннях Гостинного двору та прийняла рішення, що шукатиме інвестора. Той на правах державно-приватного партнерства проведе реконструкцію. Вже у травні 2023 року для цього створили спеціальну комісію, яка й має визначити хто ж цим усім займатиметься.

Нещодавно на одному із засідань комісії розкрили конкурсну заявку від єдино претендента, де були представлені макети майбутньої вже відреставрованої будівлі. Тоді інформували, що крім ресторану й готелю, там буде й кафе з літнім майданчиком у дворику приміщення та сувенірна крамниця.

Схоже, що реставруватиме пам'ятку консорціум (тимчасові об'єднання для досягнення спільної мети, – ред.) двох компаній ТзОВ «Любарт ЛТД» та ТзОВ «Рібас Хотелс Груп». Детальніше про фірми читайте за посиланням.

ГО «Семиярусна гора» намагалась цьому завадити, проте міська рада зривала усі ці спроби й врешті-решт почала судитися з очільником громадської організації Любомиром Дмитришиним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
18:35
29 квітня 2024
13:33
25 квітня 2024
09:59
24 квітня 2024
18:35
10:45
22 квітня 2024
20:15
19 квітня 2024
15:56
18 квітня 2024
20:30