Поділитись:

Луцький мер Поліщук виправдовується за не виділені 500 млн на армію

Вівторок, 12 грудня 2023, 16:39
Луцький мер Поліщук виправдовується за не виділені 500 млн на армію

Луцький міський голова Ігор Поліщук почав виправдовуватися за те, що у бюджеті громади у 2024 році виділяють 250 мільйонів на військових, а не 500 мільйонів як він заявляв раніше.

Відповідний допис мер опублікував на своїй сторінці у фейсбук.

«Рішенням, що було прийняте на минулій сесії в пункті першому визначено, що сума коштів на ЗСУ на наступний рік становитиме не менше 500 млн грн (частина в бюджеті на 2024 рік, частина – під час розподілу вільних залишків)», – пише Поліщук.

Луцький мер Поліщук виправдовується за не виділені 500 млн на армію

Проте особисто мер Поліщук під час сесії 30 жовтня заявляв, що у бюджеті мають запланувати пів мільярда. Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход у коментарях під дописом зазначив, що з рішення випливає – 500 мільйонів мали б закласти одразу при плануванні бюджету і додатково спрямувати до цієї суми вільні залишки.

«Ігорю Ігоровичу, на жаль, маніпулюєте ви! У рішенні мова йде, що НЕ МЕНШЕ 500 МЛН ГРН (частина в бюджеті на 2024 рік, частина – під час розподілу вільних залишків). З проголосованого випливає, що 500 млн буде у бюджеті, а усе решта те, що «НЕ МЕНШЕ» – під час розподілу вільних залишків. Ніде не йшла мова, що в бюджеті буде 250! Бо якби було так, то ніхто б за це не голосував!» – пише Наход.

Луцький мер Поліщук виправдовується за не виділені 500 млн на армію

Також депутат попросив мера прокоментувати й ситуацію щодо ветеранського хабу, адже на сесії знову ж таки голосували за виділення 50 мільйонів на це, проте у проєкті бюджету цифра інша – 20 мільйонів.

«Не розумію для чого ви так робите і спеціально дратуєте людей, а в першу чергу військових. А також підставляєте усіх депутатів міської ради. Чому не можна відразу закласти у проєкт бюджету, те що було озвучено і проголосовано 30 жовтня?» – резюмує Михайло Наход.

Луцький мер Поліщук виправдовується за не виділені 500 млн на армію

Проте міський голова чіткої відповіді на запитання не надав, а тільки зазначив, що у бюджеті буде все, за що голосували під час сесії 30 жовтня.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що Луцька міська рада в проєкті бюджету міста на 2024 рік на підтримку армії, замість обіцяних 500 мільйонів, заклала лише 250 мільйонів. Таку цифру озвучила директор департаменту фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова в етері ТРК Аверс.

«Заклали 250 мільйонів, але враховуюче те рішення, яке прийняли на попередній сесії – загальна сума має складати не менше 500 мільйонів. Тобто, ми з вільних залишків маємо спрямувати ще, як мінімум, 250 мільйонів», – каже Лілія Єлова в ефірі.

Попри те, що бюджет Луцька наступного року планують в 3,7 мільярда на ЗСУ чомусь спрямують лише 250 мільйонів. Ознайомитися з проєктом бюджету можна за посиланням.

Хоча мер Поліщук на крайній сесії міської ради заявляв, що вільні залишки бюджету спрямують додатково до 500 мільйонів, але зараз ми бачимо іншу картину, адже закладають на армію лише половину від обіцяної суми.

До слова, у Луцьку триває скандал навколо котельні, що на вулиці Карбишева, яка забезпечує теплом 40% містян. Рік тому, коли тривали бої за Бахмут, Луцька міська рада вдвічі збільшила суму, яку платитиме за оренду приватному власнику. У жовтні 2022 року оренда коштувала 2,2 млн за місяць. І щомісяця вартість оренди росла, залежно від індексу інфляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів