Поділитись:

Запити захисників та перевірка укриттів: в центрі Луцька люди вийшли на акцію (відео)

Субота, 09 грудня 2023, 21:54
Запити захисників та перевірка укриттів: в центрі Луцька люди вийшли на акцію (відео)

У Луцьку небайдужі лучани та активісти вкотре зібралися на акцію на театральному майдані. Люди попри мороз вийшли, зібралися та стали обговорювати свої подальші дії, як проконтролювати, щоб луцька влада витрачала кошти на ЗСУ, а не на неважливі капітальні ремонти та інші речі. 

Про це 9 грудня повідомив телеканал «Конкурент TV».

Люди обговорювали комісії приміській раді, яка змогла б контролювати масштабні тендери. До того ж присутні намагались розв'язати проблеми із виконанням запитів військових: на автівки, шини, дрони, приціли тощо.

Депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій зазначила, що гроші скоро надійдуть в бюджет на ці потреби.

«2023 року перейде перехідний залишок на 2024 рік. Фізично гроші будуть, через те фізично ми можемо почати ці процедури. Зараз вже можна почати той список формувати. І щоб з Нового року відразу писати всі ці тендери і виходити на закупівлі», – сказала Алла Надточій.

Також обговорили субвенцію з міського бюджету для військових частин, адже це легше, бо частина зможе витрачати гроші на свій розсуд по терміновості.

На акції анонсували ще один марш протесту, який раніше вже відбувався. На цей же раз його хочуть зробити масштабнішим.

«Це буде, як минулого разу. За виділення міською владою більше грошей на ЗСУ. І не тільки міськрада, а й ОДА. Ми будемо починати (рух – ред.) від ОДА, йти будемо по центральній вулиці. Попросимо перекрити. Вже надсилали лист в міськраду. Будемо зупинятися тут (на театральному майдані – ред.) для вшанування пам'яті Героїв. Далі рухатись до Луцької міської ради. Вся інформація буде поширюватися з понеділка», – повідомила активістка.

Присутні на акції запевнили, що не збираються зупинятися на досягнутому, адже завдяки цьому вдалося досягти збільшення видатків на ЗСУ до понад 500 мільйонів гривень у 2024 році.

Громадський активіст Сергій Рижков разом з ініціативною групою та депутаткою Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Аллою Надточій розпочнуть огляд укриттів шкіл і садочків Луцька на предмет поліпшення умов перебування дітей в них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів