Поділитись:

«Досить красти»: лучани вимагають у влади витрачати більше коштів на ЗСУ (відео)

Субота, 02 грудня 2023, 20:41
«Досить красти»: лучани вимагають у влади витрачати більше коштів на ЗСУ (відео)

У центрі Луцька 2 грудня попри сніжну погоду відбувся черговий мітинг громадських активістів, які вимагають від луцької влади на чолі з Ігорем Поліщуком виділяти більше грошей на ЗСУ. На зустрічі обговорили ті рішення, які були прийняті на сесії Луцької міської ради 29 листопада.

Про це розповідає телеканал «Конкурент TV». 

«У нас до кінця війни має бути постійний контроль за ними (владою – ред.). Може, за цей період ми навчимося контролювати владу, за цей рік», – каже активіст Сергій Рижков.

За словами активістів, шкода, що мер Луцька лише зараз почав дослухатися до жителів громади, однак не варто на цьому зупинятися.

Депутат Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Андрій Лучик повідомив лучанам: на тому, що було прийнято Луцькою міськрадою про 500 мільйонів на ЗСУ, – не варто ставити крапку.

«Це є рамкове рішення. Це є декларація. Це є пів кроку. Насправді гроші будуть виділятися на наступній сесії Луцької міської ради 20 грудня. І тоді ще раз треба підійти до міської ради, щоб ні в кого, як казали: «Не дрогнув палець», і виділили ці гроші», – каже Андрій Лучик.

Лучани ж кажуть, що зупинятися на цьому не збираються, – будуть залучати більше людей до мирних акцій. Коли є великий тиск громади, тоді влада починає слухати активістів.

«Сьогодні з чоловіком розмовляла. Він був два дні на позиції, і каже: «Наташа, нас два дні так чухвостили. Вони мають туку силу-силенну всього». А з ними працює доброволець-німець. Він каже: «Хай менше крадуть», – розповідає волинянка Наталя.

Остаточне затвердження виділених 500 мільйонів відбудеться на наступній сесії Луцької міськради 20 грудня. Але перед цим проєкт бюджету громади обговорюватимуть, і саме тут громадськість має бути максимально залученою у процес. Якщо цього не зробити, то луцька влада на чолі з Поліщуком, ймовірно, продовжать виділяти мізер на потреби армії і «закатувати» мільйони у дороги та ремонт дворів.

«Люди хочуть більшого, як і говорили. Через те, що коли «відкрили» цифри, коли ми бачимо, які є залишки, коли ми розуміємо, який дохід може бути у міському бюджеті, то люди розуміють, що можна виділяти і півтора мільярда. Якщо сьогодні не маніпулювати дійсно цифрами, а розуміти, що на залишках на сьогодні є понад 900 мільйонів гривень. Ну, нехай вони ще витратять за грудень, і залишиться 700-600 мільйонів – це вже ті гроші, які є. А до цього залишиться зібрати не так багато в наступному році. Сьогодні всі ми маємо гуртуватися, як ми згуртувалися 24 лютого, і зрозуміти, що максимально треба виділяти кошти на ЗСУ», – наголошує депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій.

Активісти обіцяють, що їх протест буде тривати доти, доки міська влада не зрозуміє, що усе зараз потрібно виділяти на ЗСУ, а не на ремонт вулиць, вкладання бруківки та іншого.

Нагадаємо: під час сесії Луцької міської ради 29 листопада помічник мера Поліщука Артур Стернічук, який, як стверджують у соцмережах, є його особистим «охоронцем», вдарив громадського активіста Любомира Дмитришина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024