Поділитись:

«Поганому танцюристу й ноги заважають»: Надточій пропонує кадрові зміни в Луцькраді

П'ятниця, 01 грудня 2023, 18:32
«Поганому танцюристу й ноги заважають»: Надточій пропонує кадрові зміни в Луцькраді

Луцька міська влада, попри виділені 206 мільйонів гривень на допомогу ЗСУ, освоїла менше половини коштів.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написала депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій.

«Хизуватися – улюблене заняття мера Поліщука. Шкода, що за цим рідко стоять реальні прогресивні кроки та дії. На крайньому засіданні сесії ми багато слухали про те, що Луцькрада виділяє дужеееее багато грошей для ЗСУ, такі всі молодці, були навіть маніпуляції статтями Forbes Ukraine. Але водночас, як свідчать цифри озвучені під час сесії, то ситуація далека від хизувань. Прозвучало таке: цього року для ЗСУ було виділено 260 мільйонів гривень, а по факту витратили за 11 місяців 106 мільйонів. Тобто менше половини», – зазначає Алла Надточій.

Таке повільне освоєння коштів дуже обурило депутатку. Тому під час сесійного засідання Луцької міської ради 29 листопада вона поцікавилась у мера міста, в чому ж проблема.

«Що не вистачає в наші міській раді? Якщо немає доступу, в нас поруч багато громад, які це роблять і не на мільйони, а на мільярди, підіть обміняйтеся досвідом…там депутати вам допоможуть. У чому проблема, що так погано освоюються кошти?» – запитала Алла Надточій.

Втім конкретної відповіді на запитання пані Аллі так і не отримала. Натомість у сесійній залі почались балачки про кадрові зміни.

«Алла Володимирівна, я запрошую вас на роботу в фінуправління, виділимо посаду не головного спеціаліста, будет закупівельником в нас, робитимете закупівлі в «прозоро» і будете не виступати тут, і зараз підете через годину, а будете нести відповідальність», – заявив Ігор Поліщук.

Алла Надточій розкритикувала мера Поліщука через те, що той тільки шукає відмовки, а по факту нічого не робить.

«Якщо ви не хочете нести відповідальність за те що сьогодні є в країні така ситуація і є війна і треба це все робити, то, будь ласка, складіть свої повноваження, ми оберемо секретаря, який візьме на себе відповідальність і буде діяти», – зазначила депутатка.

Тож Алла Надточій впевнена – кадрові зміни у Луцькій міській раді точно потрібні. До того ж – радикальні.

«Бо все надто починає нагадувати народну мудрість: поганому танцюристу і ноги заважають… Можливо тоді час подумати про кадрові зміни в Луцькраді та інші підходи до співпраці з військовими?» – резюмує депутатка.

Нагадаємо: військовий Андрій Козюра, який у Луцькій міській раді нагадав про війну в країні, повертається на Куп'янський напрямок з допомогою від волонтерів. Зокрема, він везе захисникам на передову FPV-дрони, «мавіки», шини для авто та інше. Козюра зазначає: завдяки благодійному аукціону замовили FPV-дрони, вартість яких більша, ніж активісти «вибили» у мера Луцька Поліщука для ЗСУ на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024