Поділитись:

Мер Луцька Поліщук збрехав військовим про виділення 1,5 млрд допомоги (відео)

Четвер, 30 листопада 2023, 14:04
Мер Луцька Поліщук збрехав військовим про виділення 1,5 млрд допомоги (відео)

Мер Луцька Ігор Поліщук спершу сказав військовослужбовцям, що 1,5 мільярда гривень у 2024 році можна виділити на допомогу, але під час сесійного засідання рішення «завалили».

Відповідне відео з «обіцянкою» міського голови опублікував воїн Сергій Тимчук.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 листопада, військовослужбовці навідалися у гості до міського голови Поліщука перед початком сесії ради, де мали ухвалювати рішення про виділення воїнам допомоги. На зустрічі військовий і депутат Волинської облради Андрій Козюра приніс свої зміни голові міста до проєкту рішення, в якому мали спрямувати 500 мільйонів гривень на армію у 2024 році.

Козюра пропонував спрямувати не 500 мільйонів, а 1,5 мільярда. Міський голова погодився на таку зміну.

«Ми можемо і три мільярди написати цифру. Буде 1,5 мільярда, добре. Окей тоді», – коротко відреагував Поліщук на пропозиції військових.

Проте вже у сесійній залі картина змінилася й розпочалася словесна перепалка між мером та військовими. Останні навіть кричали Поліщуку «Ганьба!». В результаті Луцька міська рада на чолі з Ігорем Поліщуком не ухвалила зміну Козюри про 1,5 мільярда. Згодом депутатка Алла Доманська запропонувала якщо не 1,5 мільярда, то хоча б не менше 800 мільйонів витратити на допомогу, але її пропозицію також забракували. Депутатка від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» внесла пропозицію спрямувати 799 мільйонів, але і її пропозицію не підтримали.

«У кого сьогодні сіпнулася рука натиснути за 1,5 чи за 700, записуйтеся в піхоту. Тоді, може, буде більше сміливості тиснути правильні кнопки», – відреагував на результати голосування Андрій Козюра.

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі розповів, що хоч і мер тиснув кнопку «за» під час голосування, його «промерська більшість» – «проти». Проте, за словами Лучика, сам же мер дає вказівку депутатам, за що тим голосувати.

«Розказую на пальцях про тактику і стратегію обіцянок мера Ігоря Поліщука. Міський голова каже: «Я підтримую цю пропозицію!». І що ми бачимо за результатами голосування? Мер тисне кнопку «за», але промерська більшість депутатів при голосуванні не підтримує. Коли військові кидають меру пред'яву: «Альо! Ти ж обіцяв! Це кидок». Він завжди може відповісти: «Я обіцянку свою виконав. Я проголосував «ЗА». А те, що інші депутати не голосували – це їхні проблеми. До них питання. Хоча насправді сам же міський голова дає вказівку своїм депутатам не голосувати», – пише Андрій Лучик.

Андрій ЛучикАндрій Лучик

Також депутат зазначив, що такі дії мера Поліщука можна порівняти з грою в хорошого-поганого поліцейського.

Нагадаємо: перед початком сесії Луцькради у середу, 29 листопада, охорона міської ради не пускала військовослужбовців, які прийшли на сесійне засідання.Військові пояснили, що вони прийшли до міського голови, аби поговорити. Проте охорона відмовилася розблокувати вхід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
09:59