Поділитись:

Керівника нововолинської шахти три дні «ламали» в міністерстві, щоб звільнився, – профспілка

Автор: Ірина Костюк |
Четвер, 07 березня 2024, 15:50
Керівника нововолинської шахти три дні «ламали» в міністерстві, щоб звільнився, – профспілка

У Нововолинську шахтарі копальні №9 побоюються зміни керівника, адже переконані, що із його появою нового директора на них чекає закриття підприємства.

Про це сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів голова профспліки шахти Василь Гура.

«Нашого керівника Володимира Юрківа у вівторок, 27 лютого, визвали в міністерство (Міністерство енергетики України, – ред.), де його заставляли написати заяву, щоб він сам звільнився, бо їм так треба.

Наш директор нічого не зробив, його три дні «ламали». Він сказав, що люди на шахті його не зрозуміють, це буде означати здачу підприємства.

Після цього я особисто розмовляв із заступником міністра Хейлом (Олександр Хейло – заступник міністра енергетики, – ред.), він повідомив про те, що прийняв рішення закрити 9-ту шахту. Я в свою чергу запитав, чи має він такі повноваження, після чого була розмова на підвищених тонах, але відповіді я не отримав», – розповів пан Гура.

Керівника нововолинської шахти три дні «ламали» в міністерстві, щоб звільнився, – профспілка 

На думку керівника профспілки 9-ої шахти Нововолинська, усе пов’язане з тим, щоб передати діюче обладнання шахти, на якому на даний час видобувається вугілля, на шахту «Бужанська».

«Аби наше підприємство закрити, зробити його донором «Бужанської», – переконаний Василь Гура.

Керівника нововолинської шахти три дні «ламали» в міністерстві, щоб звільнився, – профспілка 

Директор нововолинської копальні №9 Володимир Юрків підтвердив інформацію, озвучену головою профспілки, та додав, що у міністерстві йому пропонували не просто звільнитися із 9-ої шахти, а перейти працювати на іншу копальню, приміром, головним інженером на шахту «Бужанська». Він відмовився. 

Нині на шахті №9 працює близько 320 осіб. При чому, як наголосив очільник шахтарської профспілки Василь Гура, 9-та шахта – єдина в Україні, яка немає заборгованості із заробітної плати працівникам та зі сплати податків.

 «Ми працювати можемо і відробляємо ті запаси, які у нас залишилися. По факту ми ще можемо спокійно працювати до кінця року і давати вугілля», – зауважив він.

Хто ж претендує на посаду директора шахти №9?

Василь Гура розповів, що керувати шахтою найімовірніше хочуть призначити головного інженера шахти «Надія», що на Львівщині, Андрія Зощука, який вже, зі слів нововолинця, написав заяву у міністерстві, щоб його призначили директором шахти №9. 

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» намагалися зв'язатися із Андрієм Зощуком, щоб з'ясувати, чи справді він має намір очолити шахту №9, але відомі нам його номери мобільного були поза зоною досяжності. 

Нагадаємо, шахта №10 міста Нововолинська може потрапити у приватні руки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
16 квітня 2024
04 квітня 2024
30 березня 2024
27 березня 2024
25 березня 2024
18:47
13 березня 2024
10 березня 2024
16:39
05 березня 2024
15:02
10:13