Поділитись:

Замок над річкою: лучанам «зайшов» вигляд міста без Старого ринку

Субота, 09 березня 2024, 11:50
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На думку історика Андрія Павляшика, який активно розвиває туризм у Луцьку, було б доречно перенести Старий ринок із території біля Луцького замку. Але в таке місце, де працівники ринку не зазнали б збитків.

Про це він розповів в програмі «Актуально» на 12 каналі.

Зі слів Андрія Павляшика, йому подобається, наприклад, ідея зробити на місці ринку ярмарок в середньовічному стилі.

«Оформити це дуже гарно. Поруч зробити майданчик для транспорту (в принципі, він там і є), щоб там могли залишити всі авто та машини, і люди могли спокійно гуляти до старої частини міста», – зазначив історик.

Водночас він розуміє людей, які працюють на ринку «Центральний», тож хотів би, щоб їм запропонували не гірше місце, ніж те, яке вони мають зараз, щоб їхня справа продовжувалася. Але про те, де саме це місце має бути в Луцьку, він не думав.

Також Андрій Павляшик зазначив, що, окрім ринку, біля Луцького замку є ще підстанція, яка теж візуально дуже впливає на загальну картину.

«Я зняв відео невелике про річку Глушець. Я зняв його в районі Братського мосту, і воно зібрало близько 27 тисяч переглядів у тік-токові. Дуже багато лучан почали писати про те, що вони навіть не знали про те, що там була річка. А було би гарно, щоб її вернули – написали 90%. Я кажу: люди, але ж там базар, там люди живуть, парк... Ну, але от вона на фотографіях виглядала просто неймовірно чудово. Я так розумію, що, якби щось подібне було зроблено, то лучани були б тільки за», – додав Андрій Павляшик. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів