Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 2 травня

Четвер, 02 травня 2024, 21:00
Фото: Волинська Голландія у фейсбуці
Фото: Волинська Голландія у фейсбуці

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за 2 травня.

Про те, що Волинь втратила трьох захисників

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 2 травня 

Боронячи українську землю, загинув волинянин Віталій Лесик, 1998 року народження. Життя воїна обірвалося у Донецькій області 1 травня 2024 року.

Боронячи рубежі рідної країни, її цілісність та незалежність, у бою з окупантами загинув також відважний солдат із Каменя-Каширського – Василь Малашевський, 1985 року народження. Життя бійця обірвалося під час виконання бойового завдання із захисту України в Запорізькій області, 29 квітня 2024 року. Також стало відомо, що 2 травня 2015 року трагічно загинув вірний воїн України, житель села Грудки – Іван Сотник. Життя бійця трагічно обірвалося в районі населеного пункту Широкине Новоазовського району Донецької області.

Про те, що у Луцьку показали «дуже якісний» ремонт вулиці Захисників України (Гордіюк)

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 2 травня 

Вулицю Захисників України (колишня Гордіюк) ремонтували менш як рік тому, наприкінці серпня 2023-го, й вона вже вкрилась хвилями та нерівностями.

Про те, що  відомо про нового керівника СБУ Волині Івана Рудницького

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 2 травня 

Відучора новим очільником управління СБУ у Волинській області є Іван Рудницький. Указ про призначення опублікували на офіційному сайті Офісу президента.

Про те,  що у Луцьку відкрили вайбовий барбершоп для джентельменів

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 2 травня 

Днями у Луцьку відкрилась нова локація для справжніх джентельменів – барбершоп «Barbermatch».

Про те, що на Шацьких озерах туристам видаватимуть перепустки: що це означає

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 2 травня 

На Шацьких озерах цього літа туристам для відвідування деяких територій потрібно буде оформляти перепустки. Дозволи видаватиме підрозділ прикордонної служби.

Про головні новини Волині:

 

  • На Волині у Володимирському районі перекинувся легковик. Як повідомили у поліції, автопригода трапилася 1 травня, на польовій дорозі поблизу села Новосілки. 18-річний житель Володимирської громади за кермом ВАЗ злетів з дороги та перекинувся. Внаслідок ДТП постраждав пасажир легковика, 19-річний житель цієї ж громади, його госпіталізували. Автівку поліцейські вилучили. Кажуть, що ДТП сталася через пошкодження переднього. Слідство триває.
  • На Волині у будинку митника знайшли контрабандні електронні сигарети вартістю 3,2 млн грн. Як повідомили у Бюро економічної безпеки, встановлено, що жителі одного з прикордонних районів області організували нелегальний продаж підакцизних товарів китайського виробництва. Реалізовували продукцію через телеграм-канал, замовлення відправляли поштою. Також під час слідчих дій було встановлено, що в будинку, де зберігався контрабандний товар, проживає працівник митниці. Наразі правоохоронці встановлюють шляхи потрапляння контрабанди в Україну і перевіряють причетність працівників митниці.
  • У Луцьку 3 травня відбудеться хресна хода. Очолить процесію митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Про це повідомили на сайті Волинської єпархії ПЦУ. Страсний хресний хід розпочнеться об 11.00 від Хрестовоздвиженської церкви на вул. Данила Галицького, 2 і йтиме до кафедрального собору Святої Трійці.

Про головні новини країни:

  • Внаслідок російської ракетної атаки по Одесі пошкоджена цивільна інфраструктура, зокрема складські приміщення пошти. Триває ліквідація пожежі. У навколишніх будинках є вибиті вікна. Про це повідомив голова ОВА Олег Кіпер. Він зазначив, що постраждало 14 людей.
  • Окрім того 2 травня російські військові атакували Петропавлівку, Кучерівку та Куп'янськ-Вузловий Харківської області, внаслідок чого постраждали 63-річна жінка та 66-річний чоловік.
  • Кулеба заявив, що половина української енергетичної системи пошкоджена внаслідок російських ударів. «Для розуміння: половина нашої енергетичної системи пошкоджена, і нам все ще доводиться керувати країною, вести війну і заручатися підтримкою світу», – сказав він. Міністр назвав балістичні ракети "справжнім лихом" цієї війни - саме їх останнім часом в основному використовують для знищення енергетичної інфраструктури.

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 2 травня

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів