Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня

Середа, 01 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 1 травня. 

Про загиблих на війні волинян 

На війні з російськими окупантами внаслідок отримання множинних поранень загинув мешканець Володимира Іван Миколайович Толочко, 1968 року народження.

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня 

16 років Іван Толочко працював на міському водоканалі. Був призваний на військову службу 7 січня 2024 року.

Солдат, механік-водій Іван Толочко загинув 30 квітня поблизу населеного пункту Очеретине, що на Донеччині.

У Героя залишились дружина та двоє синів.

Про прибуття місії «На щиті» повідомлять пізніше.

Вічна пам’ять та шана захиснику України!

Перестало битися серце молодого бійця із села Видерта Камінь-Каширського району Рудя Михайла Петровича, 2002 року народження.

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня 

Під час виконання бойового завдання солдат Михайло Рудь отримав поранення. 29 квітня 2024 року боєць відійшов у вічність, поповнивши Лави Небесних оборонців.

Деталі прибуття скорботного кортежу із воїном повідомлять додатково.

Вічна пам’ять та шана захиснику України!

В жорстоких боях з агресором смертю хоробрих загинув маневичанин Муковський Олександр Іванович. 

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня 

Про це 1 травня повідомив голова Маневицької громади Олександр Гаврилюк.

«Мирний житель, хороший син, надійний і добрий чоловік, турботливий тато став на захист країни, рідного краю. Схиляємо низько в пошані і молитві голови перед світлою пам’яттю Героя. Висловлюю щирі слова співчуття мамі Надії Петрівні, дружині Валентині Іванівні, донечкам Юлії і Вікторії», – зазначиві він.

Вдруге за тиждень у Шацьку громаду надійшла страшна звістка про загибель захисника, який на полі бою боронив нашу державу від ворога з росії. На Донеччині під час виконання бойового завдання поліг військовослужбовець із села Світязь Сулім Руслан Степанович, 04.03.1981 р.н.

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня 

Воїн був мобілізований 14 вересня 2022 року, захищав Україну в складі військової частини А7028. Свій останній бій Руслан Сулім прийняв 30 квітня в Донецькій області.

В Героя залишилися в Світязі дружина, двоє дітей, батьки.

Про прибуття траурного кортежу і час похорону повідомлять додатково.

Про те, що у Луцьку – скандал в тролейбусі: щодо контролерки розпочали розслідування

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня 

У Луцьку в тролейбусі стався конфлікт між хлопцем та контролеркою. На Луцькому підприємстві електротранспорту розпочали службове розслідування. Скандал у тролейбусі відбувся учора, 30 квітня. Про це інформували, як кажуть журналісти, у місцевих телеграм-каналах. Хлопець зайшов у громадський транспорт на вулиці Винниченка і з ним зайшли контролери. Проте виявилось, що на карті в юнака не вистачило коштів для оплати і він би мав вийти на наступній зупинці. Але контролерка, додають в сюжеті, не дозволила цього зробити. 

Про те, у Луцьку відкриють грузинський ресторан

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня 

Вона називатиметься GOBI.

«GOBI - це подорож у вишукану атмосферу та бездоганний смак Грузії.

У нас кожна тарілка, кожен келих – це витвір мистецтва, де краса зустрічається з смаком.

Погрузіться в атмосферу естетики та відчуйте всю чарівність грузинської гостинності у ресторані GOBI!» – пише заклад про себе у соцмережах.

У коментарі для журналістів сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» в закладі розповіли, що у цьому новому грузинському ресторані будуть використовуватися традиційні рецепти, передані з покоління в покоління.

У GOBI буде широкий вибір грузинських вин, серед них й унікальні сорти, що рідко зустрічаються за межами країни.

«Gobi буде вражати своєю гостинністю, яка відображає грузинську культуру та традиції», – кажуть у закладі.

А ще обіцяють найсмачніші хінкалі та хачапурі у Луцьку.

До речі, власники продумували цю ідею вже багато років, побували в Грузії, самі пройшли через всі традиції, зібрали рецепти і тепер готові представити їх своїм гостям.

За нашою інформацією, заклад розташований за адресою: проспект Соборності 22б.

Точної дати відкриття поки не повідомляють, проте, схоже, воно відбудеться зовсім скоро.

Про те, що 21-річного лучанина, який пішов з дому ще у січні, знайшли мертвим у Стиру

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня 

21-річного лучанина Цвєткова Олександра Володимировича, якого поліція розшукувала ще з початку січня цього року, знайшли мертвим у річці Стир. 

Про це сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомили у секторі комунікацій поліції Волині. 

Як відомо, про те, що хлопець пішов з дому, рідні заявили у правоохоронні органи через кілька днів, а саме 5 січня. Хлопця зафіксували камери спостереження, як він рухався в сторону річки Стир на вулиці Набережна, що у Луцьку. Тоді ж поліція знайшла на березі чоловічий одяг. 

А вже в кінці березня водолази-рятувальники виявили тіло хлопця в Стиру поблизу с.Дубище Луцького району. Труп відправили на експертизу, а нині поліція підтвердила, що потопельником виявився 21-річний Олександр Цвєтков. 

Як відомо з власних джерел, батько опізнав тіло за певними частинами і елементами – сережкою у вусі. Тіло дуже сильно змінилось, почало гнити в воді. Судово-медична експертиза підтвердила смерть через утоплення. 

Про те, що олігарх Палиця вирішив завершити політичну карʼєру

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 1 травня 

Один з найбагатших людей України, соратник Ігоря Коломойського, народний депутат від Луцька Ігор Палиця потрапив у список нардепів-прогульників й під час розмови з журналістами заявив, що завершує публічну політичну кар'єру.

Нагадаємо, що прогули деяких нардепів вимірюються вже місяцями. Серед них є й олігарх Ігор Палиця, який виправдовував свою відсутність у Верховній Раді тим, що в Раду ходить екс ОПЗЖ. При тому, що Ігор Палиця має представницький мандат від усіх лучан і повинен відстоювати їхні інтереси, а не лише послуговуватися власними. Але Палиця взагалі не з'являється в парламенті, а його слова, наведені нижче, є просто відмовкою, щоб прикрити свою безвідповідальність.

«Який зміст того, що я буду там сидіти і на кого дивитися? Тому в мене принципова позиція. Я спілкуюся з виборцями, мій фонд багато допомагає, я не хочу бути публічним, бо ухвалив рішення закінчити з публічною політикою. За кордон я не виїжджаю з січня минулого року, перебуваю в Україні», – пояснив Палиця.

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі зазначив, що вважає таке виправдання «притягнутим за вуха». Мовляв, на його думку, у Палиці є й інші вагомі причини не з'являтись у Раді, які нардеп не озвучує.

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Двоє людей загинули та шестеро дістали поранення у результаті російських ударів керованими авіабомбами по селищу Золочів на Харківщині. Нелюди завдали ударів КАБами. Це сталося вранці 1 травня. Окрім того, у ніч на середу в Одесі через ракетну атаку росіян загинуло троє людей, ще троє були поранені. Відомо, що ворог бив трьома балістичними ракетами «Іскандер-М».

  • Вкрадені в Україні археологічні коштовності росіяни намагались вивезти у вантажівці з м’ясом

Естонія повернула Україні 274 предмети археології, які контрабандисти вивезли з України через Росію. Серед артефактів – унікальні речі античного часу, сарматської і хозарської культур, монети скандинавських монархів та візантійських імператорів з Херсонесу, яких немає в українських музеях. Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Ігор Осташ розповів історію викриття культурної контрабанди. Її намагалися вивезти з Росії до Естонії у звичайній вантажівці.

Зупинити цей злочин допоміг курйоз, завдяки якому колекцію вдалося повернути.

«За кермом фургона був громадянин Латвії. Він намагався перевезти 7 кілограмів сирого м’яса. Оскільки сире м’ясо заборонено ввозити в Естонію, цю машину зупинили для детальної перевірки», – цитує Ігоря Осташа Нацмузей історії України.

Врешті тоді й виявили дорогоцінні предмети археології.

  • У Запоріжжі працівник ТЦК незаконно вилучив автомобілі «на свій смак»

Судитимуть посадовця запорізького військкомату, якого ДБР викрило на незаконному вилученні автомобілів. Як повідомили у бюро, на початку російського повномасштабного вторгнення офіцер військкомату відповідав за мобілізацію транспортних засобів, але обирав автомобілі для вилучення, так би мовити, на «свій смак».

Зазначають, що у березні 2022 року він з озброєним супроводом прийшов на автомобільну стоянку, яка фактично знаходилась поза межами територіальної юрисдикції військкомату. Врешті він незаконно вилучив чотири вантажівки та мікроавтобус загальною вартістю майже 11 млн грн. То ж тепер за скоєне йому світить до 12 років позбавлення волі.

  • Ще трьох дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію

Про це повідомив 1 травня очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. За його словами, організації Save Ukraine вдалося повернути 11-річну дівчинку, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися у дитячому будинку на окупованих Росією територіях. «Разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків 9 та 13 років.

«Їх доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до війська країни-агресорки», – зауважив Прокудін та додав, що хлопця також вдалося повернути на підконтрольну Україні територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів