Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 26 жовтня

Середа, 26 жовтня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 26 жовтня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 26 жовтня.

Про те, що стало відоме ім'я депутата ОПЗЖ, якого СБУ затримала в Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 26 жовтня 

Стало відомо ім'я депутата від ОПЗЖ, який організував схему перетину кордону для чоловіків призовного віку. 

Як повідомили сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» джерела у правоохоронних органах, ідеться про депутата Андрія Бабича, представника  Чернігівської  районної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

За даними СБУ, він пропонував потенційним призовникам незаконно виїжджати за межі України під виглядом багатодітних батьків. Для цього за гроші обіцяв надати фальшиві свідоцтва про народження дітей, а також забезпечити безперешкодний «супровід» через пропускні пункти держкордону. 

Вартість таких «послуг» депутата становила від 3 тис. дол. Сума залежала від терміновості виїзду і соціального статусу клієнта. 

Про те, що луцькі депутати пропонують розконсервувати водозабірні колонки

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 26 жовтня 

Голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Луцької міської ради Тарас Шкітер звернувся з пропозицією розконсервувати та відремонтувати водозабірні колонки.

Таку думку він озвучив під час 36-ї сесії Луцької міської ради у середу, 26 жовтня.

За словами обранця громади, після ракетних обстрілів Луцька у суботу, 22 жовтня, містяни не змогли набрати питної води для особистих потреб. Тарас Шкітер вбачає вирішення проблеми у розконсервуванні та ремонті водозабірних колонок. 

«Одним з варіантів швидкого вирішення цієї проблеми є відновлення та належна робота мережі водозабірних колонок по всьому місту. На жаль, на сайті «Луцькводоканалу» можна знайти інформацію про адреси розміщення таких колонок семирічної давності (від 2015 року). Зараз вона не відповідає дійсності», – каже депутат.

Про те, що «Волиньобленерго» закликали повідомляти графіки відключення світла у Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 26 жовтня 

Депутат Луцької міської ради від «Громадянського руху «Свідомі» Андрій Лучик звернувся до міського голови з проханням публікації графіків аварійних відключень світла від «Волиньобленерго».

Таку заяву депутат зробив під час 36-ї сесії Луцької міської ради.

Депутат зауважив, що росія вкотре вигадала новий спосіб, як тероризувати мирне українське населення. Ворог почав здійснювати масовані ракетні обстріли енергетичних об'єктів України. З метою економії електроенергії у Волинській області будуть відключати світло на деякий час. Проте багатьох волинян обурило рішення «Волиньобленерго» не повідомляти графіки відключень.

За словами Андрія Лучика, містяни повинні знати, коли вдома чи на роботі не буде електроенергії, щоб знати, як планувати свій час. 

«Комусь – подовжити обідню перерву, поки нема світла. А комусь вкласти дітей раніше спати, щоб можна було посидіти з чоловіком/дружиною при свічках. І не тільки посидіти. Чому у Києві та інших областях є графіки відключень? Вони не гарантують, що відключення буде 100%. Вони тільки кажуть, коли й кому чекати можливу відсутність електроенергії», – говорить депутат.

Про те, що оренда та години для бігунів: як працюватиме луцький стадіон «Авангард»

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 26 жовтня 

Луцький стадіон «Авангард» нарешті прийняли у власність міста під час чергової сесії Луцькради у середу, 26 жовтня. 

На організацію роботи стадіону з бюджету громади виділили 485 тисяч гривень. Очільник управління молоді і спорту Володимир Захожий пояснив, що ці гроші підуть на належне утримання стадіону протягом двох місяців поточного року. А вже коли прийматимуть бюджет на наступний рік, у ньому передбачать кошти на розвиток стадіону, враховуючи стратегію, яку розробить місто. 

Наразі стадіон зачинений, але, як пояснив у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» Володимир Захожий, незабаром він буде доступний для мешканців міста. 

«Стадіон зачинений, поки триває етап передачі майна. Змінився власник, і сьогодні ми завершуємо процес формування графіку занять. Люди на безкоштовній основі зможуть відвідувати стадіон з 6:30 до 8:00. Кожен охочий зможе прийти, зробити зарядку, побігати, і вже приступати до роботи. Ввечері також буде час для безкоштовних занять на стадіоні. І це логічно, адже є «сови», а є «жайворонки», і графіки в усіх різні. Тому ввечері з 18:30 до 20:00 також можна буде безкоштовно займатися на стадіоні», – сказав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів