Поділитись:

«Волиньобленерго» закликали повідомляти графіки відключення світла у Луцьку

Середа, 26 жовтня 2022, 11:25
«Волиньобленерго» закликали повідомляти графіки відключення світла у Луцьку

Депутат Луцької міської ради від «Громадянського руху «Свідомі» Андрій Лучик звернувся до міського голови з проханням публікації графіків аварійних відключень світла від «Волиньобленерго».

Таку заяву депутат зробив під час 36-ї сесії Луцької міської ради у середу, 26 жовтня.

Депутат зауважив, що росія вкотре вигадала новий спосіб, як тероризувати мирне українське населення. Ворог почав здійснювати масовані ракетні обстріли енергетичних об'єктів України. З метою економії електроенергії у Волинській області будуть відключати світло на деякий час. Проте багатьох волинян обурило рішення «Волиньобленерго» не повідомляти графіки відключень.

За словами Андрія Лучика, містяни повинні знати, коли вдома чи на роботі не буде електроенергії, щоб знати, як планувати свій час. 

«Комусь – подовжити обідню перерву, поки нема світла. А комусь вкласти дітей раніше спати, щоб можна було посидіти з чоловіком/дружиною при свічках. І не тільки посидіти. Чому у Києві та інших областях є графіки відключень? Вони не гарантують, що відключення буде 100%. Вони тільки кажуть, коли й кому чекати можливу відсутність електроенергії», – говорить депутат.

Також він додав:

«І ти ж не запитуєш розташування військ. Не запитуєш, куди поїхав президент. Ти питаєш в обленерго, коли в мене можуть відключити світло, щоб в мене не згорів холодильник, коли електроенергію знову увімкнуть. Ну хіба це так важко?».

«Волиньобленерго» закликали повідомляти графіки відключення світла у Луцьку 

Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів, що «Волиньобленерго» не може повідомляти графіки відключення, бо відповідне розпорядження енергетики отримують від НЕК «Укренерго» за 15 хвилин до відключення.

«Ситуація дуже складна.  Де це можливо, ми повністю вимкнули світло. До прикладу, ілюмінації у центральному парку не освітлюються. Ми надіслали розпорядження підприємцям з проханням економити електроенергію. У «Волиньобленерго» нема можливості завчасно повідомляти тому, що ці відключення не є планові, вони є аварійні. А вказання назв вулиць чи номерів будинків є небезпечним, коли йде війна», – зазначив мер Луцька.

Нагадаємо: раніше Поліщук казав, що попередити мешканців Луцької громади про відключення електрики завчасно неможливо, оскільки вони є не плановими, а аварійними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів