Поділитись:

У Луцькій громаді не буде графіку відключення електроенергії: назвали причину (відео)

Середа, 26 жовтня 2022, 10:16
У Луцькій громаді не буде графіку відключення електроенергії: назвали причину (відео)

У Луцькій міській раді пояснили, чому мешканців громади не повідомлятимуть про графік відключення світла. 

Про це у середу, 26 жовтня написав міський голова Ігор Поліщук. 

За словами мера, через пошкодження енергетичної інфраструктури України розпочали застосовувати аварійні відключення, які виконують протягом 15 хвилин від моменту отримання розпорядження диспетчера НЕК «Укренерго». Графік аварійних відключень – це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження.

«Попередити мешканців громади про такі відключення завчасно неможливо, оскільки вони є не плановими, а аварійними. Аварійні відключення застосовують, коли є дефіцит обсягів виробництва електроенергії і потрібно швидко знизити навантаження на енергосистему в тій чи іншій ділянці. Такі заходи дають можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії на мережі. Більше того, інформація про відключення є інформацією з обмеженим доступом з огляду на питання безпеки. Прошу з розумінням поставитися до таких заходів, ощадливо використовувати електроенергію, зробити запас води, мати вдома свічки, ліхтарики та зарядити павербанки й інші необхідні вам пристрої, які можна зарядити», – написав Ігор Поліщук. 

Нагадаємо, 22 жовтня у Луцьку внаслідок ракетного удару ворога постраждав один із об'єктів критичної інфраструктури. У значній частині міста не було електроенергії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів