Поділитись:

Вода має бути: луцькі депутати пропонують розконсервувати водозабірні колонки

Середа, 26 жовтня 2022, 15:13
Вода має бути: луцькі депутати пропонують розконсервувати водозабірні колонки

фото ілюстративне

Голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Луцької міської ради Тарас Шкітер звернувся з пропозицією розконсервувати та відремонтувати водозабірні колонки.

Таку думку він озвучив під час 36-ї сесії Луцької міської ради у середу, 26 жовтня.

За словами обранця громади, після ракетних обстрілів Луцька у суботу, 22 жовтня, містяни не змогли набрати питної води для особистих потреб. Тарас Шкітер вбачає вирішення проблеми у розконсервуванні та ремонті водозабірних колонок. 

«Одним з варіантів швидкого вирішення цієї проблеми є відновлення та належна робота мережі водозабірних колонок по всьому місту. На жаль, на сайті «Луцькводоканалу» можна знайти інформацію про адреси розміщення таких колонок семирічної давності (від 2015 року). Зараз вона не відповідає дійсності», – каже депутат.

Тому депутат наголосив, що доступ до питної води не має бути проблемою для лучан.

«Саме тому прошу розконсервувати законсервовані водозабірні колонки, здійснити їх швидкий ремонт, за можливості запустити нові колонки, нанести їх на відкриті карти в мережі та проінформувати про їхні адреси лучан», – пропонує Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк відповів, що водороздільні колонки приєднані безпосередньо до водопровідної мережі Луцька.

«Наші водопровідні колонки не є автономними. Тобто якщо пропадає тиск в мережі, він пропадає відповідно у кожному будинку. У місті Луцьк нема інших автономних джерел водопостачання, які є незалежними від нашої мережі», – запевнив посадовець.

За його словами, в основному мета цих колонок – забезпечення водою саме мешканців приватного сектору, у яких немає централізованого постачання.

«Тобто тут проблема не у стані 83 колонок. Якщо на вулиці хоча б один житловий будинок або одна квартира не мають централізованого водопостачання, ми вимушені зберігати цю колонку для того, щоб громадянин мав право там набрати цю воду», – говорить Віктор Гуменюк.

Віктор ГуменюкВіктор Гуменюк
 

Голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Луцької міської ради Тарас Шкітер наголосив на тому, щоб оновити карту водозабірних колонок та опублікувати її у засобах масової інформації.

«Аналізуючи ситуацію, яка склалась через вибухи, ми бачимо, що потрібно дякувати усім фахівцям, які робили ремонт. Вода з'явилась, та все ж з малим тиском. Люди, які живуть у квартирах вище 4 поверху, води не мали довший час. А в колонках вода була. Тому я говорю, що карту потрібно оновити», – додав обранець громади.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що вкрай важливо жити дружно із сусідами у такий важкий час. На його думку, люди можуть допомагати один одному. До прикладу, мешканці перших поверхів повинні ділитися із сусідами, який живуть вище.

«Війна на дворі, така ситуація, треба нам дружно жити із сусідами, маємо знати, хто живе у будинку. Сьогодні ми маємо бути згуртовані. Наприклад, піти з 6 поверху до сусіда на 3-й, попросити воду», – переконаний мер.

Ігор ПоліщукІгор Поліщук
 

Віктор Гуменюк додав, що за 10 днів до вибуху на об'єкті енергетики у Луцьку КП «Луцькводоканал» надав містянам інформацію про те, що керівники багатоквартирних будинків повинні забезпечити у підвальному приміщенні відвід води по діаметру 15 мм. Таким чином на першому поверсі біля під'їзду можна було б брати воду.

Нагадаємо, на Волині перевірили водопровідну питну воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024