Поділитись:

Забагато заліза: на Волині перевірили якість питної води

Субота, 28 серпня 2021, 15:24
Забагато заліза: на Волині перевірили якість питної води

На Волині упродовж року дослідили 121 зразок питної води з джерел централізованого та децентралізованого водопостачання.

Про це йшлося 27 серпня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – повідомляє управління інформаційної та внутрішньої політики Волинської облдержадміністрації.

Упродовж року Волинська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби дослідила 121 зразок питної води – в тому числі 84 з джерел централізованого та 37 з децентралізованого водопостачання.

За результатами проведених досліджень, показників мікробіологічних відхилень не виявили. Однак встановили відхилення від нормативів за санітарно-хімічними показниками (зокрема за вмістом заліза):

  • 3 водопроводів Володимир-Волинської ТГ Володимир-Волинського району та Підгайцівської ТГ Луцького району;
  • 6 локальних артсвердловин мереж закладів освіти Камінь-Каширської ТГ, Рожищенської ТГ, Ратнівської та Шацької ТГ.

У зв'язку з цим перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко доручив прописати у протоколі завдання щодо розв'язання озвучених проблем: здійснити заходи щодо впровадження установок доочистки (знезалізнення) питної води – насамперед задля водозабезпечення закладів освіти, оздоровлення і відпочинку дітей, лікувальних та інтернатних закладів; вжити заходів щодо визначення балансоутримувачів мереж і споруд централізованого водопостачання та забезпечити наявність у них відповідних дозвільних документів; визначити перелік систем питного водопостачання, що потребують проведення ремонту, реконструкції чи модернізації та ряд інших заходів, спрямованих на дотримання гігієнічних вимог до питної води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024