Поділитись:

Стало відоме ім'я депутата ОПЗЖ, якого СБУ затримала в Луцьку (відео)

Середа, 26 жовтня 2022, 13:42
Стало відоме ім'я депутата ОПЗЖ, якого СБУ затримала в Луцьку (відео)

Стало відомо ім'я депутата від ОПЗЖ, який організував схему перетину кордону для чоловіків призовного віку. 

Як повідомили сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» джерела у правоохоронних органах, ідеться про депутата Андрія Бабича, представника  Чернігівської  районної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

За даними СБУ, він пропонував потенційним призовникам незаконно виїжджати за межі України під виглядом багатодітних батьків. Для цього за гроші обіцяв надати фальшиві свідоцтва про народження дітей, а також забезпечити безперешкодний «супровід» через пропускні пункти держкордону. 

Вартість таких «послуг» депутата становила від 3 тис. дол. Сума залежала від терміновості виїзду і соціального статусу клієнта. 

Для реалізації схеми зловмисник залучив свого знайомого з Волині як посередника для передачі грошей. 

Втім, співробітники СБУ своєчасно викрили оборудку і затримали обох зловмисників в обласному центрі під час передачі частини неправомірної вигоди.  

Наразі усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд призначив міру запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники Управління СБУ у Волинській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024