Поділитись:

Луцьким військовим та їхнім сім'ям збільшили фінансову допомогу

Середа, 26 жовтня 2022, 16:42
Луцьким військовим та їхнім сім'ям збільшили фінансову допомогу

У Луцькій громаді військовослужбовці та їхні родини, а також сім'ї загиблих та зниклих безвісти бійців отримають більшу фінансову, соціальну, медичну та психологічну допомогу протягом 2022-2023 рр. Для цього з бюджету міської ради виділять 60 мільйонів гривень.

Відповідне рішення ухвалили під час 36-ї сесії Луцької міської ради у середу, 26 жовтня.

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Алла Надточій зауважила, що під час воєнного стану дуже важливо підтримувати родини, чоловіки чи жінки яких воюють, а також сім'ї загиблих.

«Цією програмою ми ще раз показуємо свою підтримку. Адже ми бачимо, що програму збільшили до 60 мільйонів. Вона триватиме ще рік. Від депутатського корпусу ми щиро дякуємо всім тим, хто захищає сьогодні на передовій. Разом з тим, бачимо, що цих людей дуже багато. І нам у майбутньому треба буде думати ще про інші програми, як підтримати ці сім'ї та родини у майбутньому, бо підтримка цих людей є надзвичайно важливою», – каже Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Депутати підтримали зміни до Комплексної програми соціальної підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані на території Луцької міської територіальної громади, на 2022-2023 роки. 

Так, дія програми поширюється на категорії осіб, які зареєстровані на території Луцької міської територіальної громади:

  • учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та брали безпосередню участь  в антитерористичної операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення  та/або брали участь в здійснення заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів та/або захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України  і брали безпосередню участь  у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (далі  – учасники бойових дій) та членів їх сімей;
  • осіб з інвалідністю внаслідок війни, з-поміж учасників АТО/ООС/ захисту України (далі – особи з інвалідністю внаслідок війни) та членів їх сімей; 
  • членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС (далі – члени сімей загиблих (померлих));
  • членів сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти) Захисників та Захисниць України;
  • військовослужбовців, які уклали контракт про проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, створених відповідно до чинного законодавства України;
  • бійців-добровольців антитерористичної операції, яким наданий такий статус у відповідному порядку, затвердженому рішенням виконкому Луцької міської ради (далі — бійці-добровольці), та членів їх сімей;
  • постраждалих учасників масових акцій громадського протесту,  що розпочалися в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року (далі – постраждалі учасники Революції Гідності).

Луцьким військовим та їхнім сім'ям збільшили фінансову допомогу 

Згідно з цією програмою військовим та сім'ям загиблих виплатять одноразову матеріальну допомогу; одноразову матеріальну допомогу на лікування; адресну грошову допомогу сім’ям загиблих та зниклих безвісти Захисників та Захисниць; одноразову адресну грошову допомогу до Дня матері матерям загиблих і зниклих безвісти військових; забезпечать гуманітарним одягом, взуттям, технічними засобами реабілітації, перукарськими послугами, послугами з ремонту одягу на безоплатній основі.

Також програма передбачає надання пільг: адресної грошової допомоги на оплату житлово-комунальних послуг; надання соціальних, медичних та психологічних послуг на безоплатній основі (фізіотерапевтична допомога, фізична реабілітація тощо); відпочинок із проведенням заходів із психологічної реабілітації шляхом направлення до санаторно-курортних закладів; організація навчання; прийом документів для внесення інформації до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за максимально спрощеною процедурою; організація роботи з прийому документів для забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації (виплати компенсацій).

Окрім того, за умовами цієї програми дітям військовослужбовців забезпечать першочергове влаштування дітей у заклади дошкільної освіти, а також гарантують безоплатне:

  • харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти;
  • проїзд в міському транспорті;
  • відпочинок;
  • можливість безплатної участі/заняття у секціях, гуртках Палацу учнівської молоді;
  • заняття у міських комунальних дитячо-юнацьких спортивних школах за програмою роботи абонементських груп.

Обіцяють підтримку ініціатив громадських, благодійних організацій, діяльність яких спрямована на оздоровлення, відпочинок та таборування дітей військовослужбовців, проведення заходів, спрямованих на підтримку учасників бойових дій та членів їхніх сімей.

Луцьким військовим та їхнім сім'ям збільшили фінансову допомогу 

Нагадаємо, лучанин отримав нагороду від Залужного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
09:35
15 березня 2024
12 березня 2024
19 січня 2024
12 грудня 2023
08 грудня 2023
23 листопада 2023
13 жовтня 2023
18 вересня 2023
10 серпня 2023