Поділитись:

Організатори премії «Еммі» виключили російські проєкти із конкурсної програми

Середа, 30 березня 2022, 02:41
Організатори премії «Еммі» виключили російські проєкти із конкурсної програми

Через вторгнення на територію України, організатори міжнародного конкурсу «Еммі» (присуджується найкращим телевізійним програмам, які були створені та транслюються за межами США) прийняли рішення виключити з конкурсної програми всі проєкти, створені російськими компаніями чи спільно з ними, а також програми, створені для російських каналів чи стрімінгових платформ.

Про це повідомляє Deadline, передає НВ.

«На підтримку України виконавчий комітет Міжнародної академії ухвалив рішення виключити усі програми із росії з конкурсу International Emmy Awards цього року», – йдеться у повідомленні. Раніше, як зазначили в організації, було припинено контакти з російськими кінодіячами та компаніями.

Раніше цього місяця Міжнародна академія виключила Михайла Солодовнікова зі своєї ради директорів. Солодовніков керує медіакомпанією T&R Productions, що належить росії та керує філіалом Russia Today America. Академія заявила, що вона також призупинила спільне членство Солодовнікова та Єлизавети Бродської, керівниці відділу новин московської компанії RT International, RT Russia.

Це сталося після оголошення Національної академії телевізійних мистецтв і наук, яка більше не вестиме справи з будь-якою організацією, пов'язаною з російським урядом або фінансованою ним під час вторгнення в Україну, та дискваліфікувала будь-які заявки на участь у конкурсах 2022 року, які підпадають під це визначення.

Премія «Еммі» – американська нагорода, яка вважається телевізійним аналогом «Оскара». Перша статуетка була вручена 25 січня 1949 року.

Її представляють три організації: Американська телевізійна академія, яка нагороджує вечірні передачі; Американська національна телевізійна академія нагороджує денні, спортивні, телевізійні новини і документальні програми та Міжнародна телевізійна академія, яка нагороджує телевізійні передачі, випущені за межами США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів