Поділитись:

«РФ готується до нового наступу у травні-червні, ми – не готові до цього», – Зеленський

Четвер, 28 березня 2024, 19:41
«РФ готується до нового наступу у травні-червні, ми – не готові до цього», – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів, що російські окупанти можуть готуватися до нового наступу, який очікується десь наприкінці травня або в червні. При цьому він не уточнив про який із напрямків йдеться.  

Про це  повідомив Зеленський в інтерв'ю CBS News, – передає Українська правда.

За словами президента, Україні наразі «потрібна допомога». Він заявив про наближення російського наступу і визнав, що російські війська, які вторглися на територію України зруйнували «деякі села» на сході країни.

Зеленський додав, що в України «не було снарядів, артилерійських снарядів, багато різних речей», але підкреслив, українські військові наразі «не готові захищатися від іншого великого російського наступу, який очікується в найближчі місяці».

Це, за його словами, очікується десь наприкінці травня або в червні.

«А до цього нам потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже радіють, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз».

При цьому він додав, що українська армія стабілізувала ситуацію і вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли був великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї.

Зеленський зустрівся із журналістами під час поїздки у Суми. Там він інспектував свіжовикопані підземні бункери на околицях міста.

За його словами, вся ця територія перебуває у стані бойової готовності у відповідь на значне нарощування російських військ по той бік кордону та напади на прилеглі села: "Зазвичай, коли вони атакують артилерією і знищують села, після цього вони завжди намагаються їх окупувати. Ми не знаємо, що буде завтра. Тому ми повинні готуватися".

Він сказав, що найбільше Україні потрібні американські системи протиракетної оборони Patriot і більше артилерії: «Десятки мільярдів залишаються в США... Давайте будемо чесними, гроші, які виділяються Конгресом, адміністрацією, в більшості випадків, 80% цих грошей - ну, принаймні, більше 75% - залишаються в США. Ці боєприпаси приходять до нас, але виробництво відбувається там, і гроші залишаються в США, і податки залишаються в США».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів