Поділитись:

Польща вимагатиме від РФ пояснень через російську ракету

Неділя, 24 березня 2024, 18:15
Польща вимагатиме від РФ пояснень через російську ракету

Польща вимагатиме пояснень від Росії у зв'язку з порушенням російською ракетою повітряного простору країни зранку 24 березня.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Польщі, – пише Суспільне.

«Перш за все, ми закликаємо Російську Федерацію припинити терористичні повітряні атаки на народ і територію України, припинити війну і зайнятися вирішенням внутрішніх проблем країни», — наголосив речник польського МЗС Павел Вронський.

МЗС Польщі також висловило співчуття жертвам російських бомбардувань та їхнім родичам. У заяві йдеться, що Республіка Польща засуджує всі форми тероризму та спроби силового перегляду кордонів.

Зранку 24 березня стало відомо, що російська ракета порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

В Оперативному командуванні Збройних Сил Польщі повідомили, що Російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її також не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

У ніч проти 24 березня війська РФ завдали масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 “шахедів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів