Поділитись:

Стрілянина в Підмосков'ї: в ГУР відреагували на заяву ФСБ, що терористи «хотіли втекти в Україну»

Субота, 23 березня 2024, 14:52
Стрілянина в Підмосков'ї: в ГУР відреагували на заяву ФСБ, що терористи «хотіли втекти в Україну»

Українська розвідка заперечує звинувачення російської ФСБ, що підозрювані у стрілянині в «Crocus City Hall» у Підмосковʼї нібито хотіли втекти в Україну і «мали там контакти». 

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив виданням ЗМІ, – повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, представники ФСБ росії заявили, що теракт у «Crocus City Hall» нібито був ретельно спланований. Слідчий комітет рф стверджує, що зловмисники нібито мали контакти в Україні та збиралися перейти кордон.

Згідно з його словами, складно уявити, що ймовірні злочинці намагалися б втікати в бік України в умовах, коли прикордонні регіони країни-агресора «надзвичайно насичені силовиками, спецслужбами, військовими», а сам кордон замінований і подекуди ведуться бойові дії.

«Конкретно ця заява і ця інформація, звичайно, – це нісенітниця. Ці заяви ФСБ розраховані або на відвертих невігласів, або на зазомбоване російське населення. Уявити собі, що після понад двох років повномасштабного вторгнення терористи прямують у прикордонні регіони, які найбільше насичені зараз силовиками, спецслужбами і власне військовими, я думаю, що тут коментарі зайві», – сказав він.

Юсов наголосив, що «у таких умовах ця версія виглядає просто безглуздою».

Представник ГУР заявляє, що звинувачення ФСБ – це «брехня і намагання притягнути український слід з боку російського режиму, чим вони, власне, займаються з перших хвилин, як цей теракт відбувався».

Юсов додав, що ГУР утримується від коментарів щодо причетності ІДІЛ чи інших терористичних угруповань до теракту у Підмосков'ї.

За інформацією російських пабліків, станом на 14:00 годину 23 березня кількість загиблих унаслідок теракту в підмосковному концертному залі «Crocus City Hall» зросла до 150 людей.

Нагадаємо: у концертному залі «Крокус Сіті Холл» у підмосковному Красногорську сталася стрілянинаВ Головному управлінні розвідки Міноборони України кажуть, що теракт у Підмосков'ї є свідомою провокацією режиму путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів