Поділитись:

«Луцький терорист» Кривош сам влаштував у суді допит потерпілої (відео)

Понеділок, 26 липня 2021, 20:00
«Луцький терорист» Кривош сам влаштував у суді допит потерпілої (відео)

Чергове судове засідання по справі Луцького терориста відбулось 23 липня у Луцькому міськрайонному суді.

Максим Кривош  з’явився у залу суду із забинтованими руками. Пояснює – такі наслідки через постійне носіння кайданків у СІЗО. 

Судові засідання по справі Луцького терориста тривають вже рік. Нагадаємо, Максим Кривош вимагав, аби його справа слухалась у суді присяжних, тож її почали досліджувати у судовому порядку – заново. 

Так, на черговому засіданні заслухали потерпілих у справі за статтею «замах на життя працівників поліції». Цього разу першою у суді свідчила потерпіла Анастасія Кідрук – патрульна поліцейська. Саме вона того дня, 21 липня була у тому екіпажі патрульних, які першими прибули на виклик про замінований автобус. 

Патрульна каже: отримавши повідомлення, вони з напарником одразу рушили на виклик у службовому авто з проблисковими маячками. Та ось, вони не врахували однієї вимоги терориста – не наближатись до автобуса ближче, ніж на 30 метрів. У порушників заборони Кривош обіцяв відкривати вогонь. Відтак, їхня автівка під’їхала занадто близько. І як тільки вони вийшли з автівки та взялись одягати бронежилети – почули постріли, а згодом помітили і розбите вікно в автобусі. 

Підготувався до засідання Максим Кривош ретельно: роздрукував фотографії з місця подій, відзняті квадрокоптером, вивчив усі матеріали справи, в тому числі й письмові свідчення та влаштував потерпілій справжній допит. 

Подробиці та засідання суду дивіться у відео:

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів. 

Максиму Кривошу, якого обвинувачують, зокрема, у захопленні заручників та скоєнні терористичного акту, обрали міру запобіжного заходу. Луцький міжрайонний суд 23 липня виніс ухвалу про арешт чоловіка до винесення вироку. Згодом арешт продовжили ще на два місяці. Експрокурор Волинської області Тарас Безрукий заявив, що для Максима Кривоша, який у Луцьку захопив автобус із заручниками, не будуть просити довічного ув'язнення. 

Психіатрична експертиза визнала Максима Кривоша осудним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024