Поділитись:

Рік у СІЗО: «луцького терориста» Кривоша відвідує лише брат

Середа, 21 липня 2021, 15:13
Рік у СІЗО: «луцького терориста» Кривоша відвідує лише брат

Максима Кривоша, обвинуваченого у тероризмі та ще чотирьох статтях кримінального кодексу, у Луцькому СІЗО відвідує, окрім журналістів та адвоката, лише рідний брат.

Про це розповів начальник Луцького слідчого ізолятора Сергій Киреєв, – повідомляє Суспільне.

У Луцькому СІЗО обвинувачений Максим Кривош перебуває з липня 2020 року.

Зі слів начальника слідчого ізолятора, за цей час до затриманого декілька разів на офіційні побачення приходив його рідний брат, який приносив продуктові набори.

Працівники СІЗО щоденно контролюють поведінку Кривоша, як і інших засуджених.

"Наразі порушень режиму він не допускає. Умови тримання у камері відповідають усім нормам законодавства", – зазначив Сергій Киреєв.

За інформацією судді-спікера Луцького міськрайонного суду Андрія Подзірова, за теперішніх темпів розгляду справи до кінця року Максиму Кривошу можуть оголосити вирок.

"Наразі стадія дослідження доказів, допитують потерпілих – із 23-х допитали майже всіх. Відповідно до порядку, свідків ще не допитано. Вину він не визнає повністю. Щодо покарання – сторона обвинувачення буде її оголошувати на стадії дебатів", – каже суддя-спікер.

Упродовж року в обвинуваченого тричі змінювався адвокат. Зараз інтереси Кривоша у суді представляє Віктор Коренга. Телефоном Суспільному він розповів, що, за домовленістю з підзахисним, жодних коментарів по справі не дає.

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів. 

Максиму Кривошу, якого обвинувачують, зокрема, у захопленні заручників та скоєнні терористичного акту, обрали міру запобіжного заходу. Луцький міжрайонний суд 23 липня виніс ухвалу про арешт чоловіка до винесення вироку. Згодом арешт продовжили ще на два місяці. Експрокурор Волинської області Тарас Безрукий заявив, що для Максима Кривоша, який у Луцьку захопив автобус із заручниками, не будуть просити довічного ув'язнення. 

Психіатрична експертиза визнала Максима Кривоша осудним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів