Поділитись:

«Я не Понтій Пилат», – луцький мер прокоментував скандал в дитсадку

П'ятниця, 19 лютого 2021, 16:25
«Я не Понтій Пилат», – луцький мер прокоментував скандал в дитсадку

Міський голова Луцька Ігор Поліщук розповів, що ще до того, як ситуація про дитсадок №37 набула розголосу, одна мама зв'язалася із ним у фейсбуці. Він зустрівся і з батьками, і з завідувачем, і з вихователькою. І закликав усіх в такій неоднозначній справі "зберігати холодний розум і бути обережними у висловлюваннях".

Також він наголосив, що не можна вважати виховательку винною, не маючи прямих доказів. Як і не можна запевняти, що вона не винна. Тому мер запропонував відсторонити виховательку від виконання обов'язків і провести внутрішнє розслідування. А тоді вже ухвалювати рішення, – розповів Поліщук у щотижневому звіті на своїй сторінці у фейсбуці. 

Проте, нагадаємо, вихователька сама написала заяву про звільнення. 

"І моїм завданням, і завданням моїх колег щодо людей, які працюють в системі Луцької міської ради, забезпечити, аби ті люди, які є винними, були притягнуті до відповідальності, а люди, які не є винними, не були притягнуті до відповідальності. Тому перш ніж ухвалювати рішення, треба максимально об'єктивно дослідити це питання", – наголосив Ігор Поліщук. 

Також він навів приклад із Біблії – історію про Понтія Пилата. 

"Понтій Пилат мав вибір, кого відправити на розп'яття, а кого віддати. Знаючи, що Ісус Христос не винний, намагався виправдати його перед натовпом, але через слабкодухість і своє бажання залишитися на посаді він не зміг цього зробити і відправив на розп'яття Ісуса Христа, а Вараву, бандита, відпустив натовпу. Хочу сказати, що я не знаю, чи винна вихователька, чи ні. Але я не Понтій Пилат", – заявив він. 

Нагадаємо: таку ситуацію батьки виявили випадково, адже діти почали приходити з садка з синцями й подряпинами. У телефонній розмові із нашими журналістами жінка запевнила, що у них ніколи подібних ситуацій не траплялося. А вихователька, яка заклеювала рот дитини скотчем, має 30 років педагогічного стажу. Тим часом в управлінні освіти Луцькради кажуть, що скотчем вихователька намагалася "прилякати" дуже активного хлопчика. Також начальниця луцького управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що виховательку, що заклеювала дітям рот скотчем, звільнили з посади. Вона також зазначила, що, найімовірніше, жінку просто переведуть працювати в іншу групу чи інший садочок

У закладі нині створили комісію, триває службове розслідування. Тим часом відомості про випадок зареєструвала прокуратура Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
20:30
17 квітня 2024
08:30
16 квітня 2024
23:07
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
11 квітня 2024
11:17
10 квітня 2024
08 квітня 2024
16:46