Поділитись:

“Діти часто мовчать про насильство”, - психолог про скандальну історію в луцькому дитсадочку

Четвер, 18 лютого 2021, 15:10
“Діти часто мовчать про насильство”, - психолог про скандальну історію в луцькому дитсадочку

Після гучної історії в луцькому садочку № 37, де вихователька заклеювала малюкам рот скотчем, журналісти ІА “Конкурент” вирішили поцікавитися в психологів, як пояснити дитині, що подібні дії з боку вихователів - це погано.  

Психолог Антоній Мельник зазначає, що діти часто мовчать про насильство щодо себе. Вони просто не надають йому значення.  

“Діти не в повній мірі усвідомлюють те, що над ними знущаються. Вони самі не ініціюють розмову, не скаржаться батькам. От коли дитину вже розпитувати, тоді вона розкаже”, - розповідає фахівець. 

“Діти часто мовчать про насильство”, - психолог про скандальну історію в луцькому дитсадочку

З іншої сторони, каже пан Антоній, малечі властиво фантазувати. Тому, до їхніх розповідей треба ставитися скептично і керуватися передусім фактами.  

“Ми можемо так накрутити атмосферу між вихователями й дітьми, що будь-який безневинний акт з боку педагога буде трактуватися, як насильство. Будь-яке зауваження, будь-яке дорікання, буде донесене вдома, як дискримінація. Якщо дітей налаштовувати проти педагогів, розповідаючи, що ті не мають права ні підвищити голос, ні доторкнутися, це теж нездорово. Вихователів в присутності дитини не варто навіть обговорювати: це знижує їхній авторитет в очах дитини. Тут має бути моніторинг. Синячок чи подряпинку з садочка дитина принесла - запитайте, що сталося і де це в неї взялося”, - радить психолог.  

Нагадаємо, в одній із груп луцького дитсадочка № 37 вихователька роздавала потиличники чотирирічним дітям та заклеювала рот скотчем. Робила це показово - перед усією групою, при цьому сама говорила малюкам, що це “секретик”. 

В управлінні освіти зазначили, що жінку просто переведуть працювати в іншу групу чи інший садочок. 

Також стало відомо, що за справу взялася поліція і прокуратура. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів