Поділитись:

Затримали ексспільника луцького терориста Кривоша: маскувався під священника

Вівторок, 15 грудня 2020, 10:24
Затримали ексспільника луцького терориста Кривоша: маскувався під священника

на фото – затримання Максима Кривоша 

Волинські поліцейські затримали спільника Максима Кривоша у справі про розбійні напади на території області. Той з 2002-го перебував у розшуку. Відомо, що затриманий – лучанин Богдан Іванюк. 

Про це "Першому" розповів начальник головного управління Нацполіції Волині Юрій Крошко. 

 

"Так, він тривалий час був у розшуку. Кривош відбув своє покарання і поїхав, а цей ще з 2002 року "бігав". Тоді ж у 2002-му його оголосили в розшук. Як знайшли? Сталося це природнім шляхом: його шукали і просто встановили його місцезнаходження, поїхали і затримали", – пояснив Юрій Крошко.

Зі слів керівника поліції Волині, злочинець переховувався, маскуючись під священника. Зараз він у Луцьку, затриманий волинськими поліцейськими.

Затримали ексспільника луцького терориста Кривоша: маскувався під священника

"Ховався він у Кривому Розі і був там навіть священиком. До речі, затримали його незалежно від історії із заручниками. Потім виявилося, що це спільник Кривоша, вони разом скоїли розбійний напад", – зазначив Юрій Крошко. 

Як відомо, у кримінальній справі, заведеній на Максима Кривоша у 2001 році, його позиціонують як організатора злочинно-організованої групи. Крім Кривоша, до злочинної банди входили ще п’ятеро чоловік, серед яких двоє – волинян, решта – уродженці Львова, Закарпатської та Вінницької областей. А саме: 

  • Едуард Кревський (1977 року народження, уродженець села Масово Виноградівського району Закарпатської області. Мешкав у селі Буяни Луцького району. Тимчасово проживав у Луцьку на вулиці Саперів та Тарасова);  
  • Віталій Смолій (1975 року народження, уродженець села Кинашев Тульчинського району Вінницької області. Був прописаний у Луцьку. Раніше був судимий за статтею 142 ч.3 ККУ. Отримав 7 років позбавлення волі у ВТК в 1995 році); 
  • Богдан Іванюк  (1977 року народження, лучанин. На момент скоєння злочину був прописаний у Луцьку по проспекту Соборності , але проживав на проспекті Волі. Раніше судимий не був. Утім, на момент скоєння злочину проти нього уже була порушена справа за статтею 186 ККУ (Грабіж), що знаходилась в провадженні слідчого СУ УБОЗ); 
  • Юрій Бугай  (1955 року народження, уродженець села Машів Любомльського району. Працював директором МП «Полцемент»); 
  • Василь Чорненький (1979 року народження, уродженець та мешканець міста Львів, був прописаний на вулиці Вигоди у Львові).

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів. 

Максиму Кривошу, якого обвинувачують, зокрема, у захопленні заручників та скоєнні терористичного акту, обрали міру запобіжного заходу. Луцький міжрайонний суд 23 липня виніс ухвалу про арешт чоловіка до винесення вироку. Згодом арешт продовжили ще на два місяці. Експрокурор Волинської області Тарас Безрукий заявив, що для Максима Кривоша, який у Луцьку захопив автобус із заручниками, не будуть просити довічного ув'язнення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів