Лучанка стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи з маунтенбайку

Середа, 21 жовтня 2020, 05:35

Лучанка Яна Беломоіна завоювала бронзову медаль на чемпіонаті Європи з маунтенбайку в олімпійській дистанції крос-кантрі, який проходив цими днями в швейцарському місті Тамаро.

Про це повідомляють на сторінці департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцькради у фейсбуці.

Як зазначається у повідомленні, прикре падіння завадило лучанці поборотися за срібло – лише 15 секунд відділило її від голандки Анни Терпстра, яка була другою, і 56 секунд від франзуженки Паулін Прево.

Також Яна Беломоіна і юніорка Ірина Шиманська виступали на естафеті в складі збірної команди України і завоювали 9 місце на чемпіонаті Європи у цій дисципліні.

"Драматичним для Яни був чемпіонат світу, який проходив в Австріїї 5-11 жовтня в дуже складних умовах: в горах, де перед гонкою постійно йшли проливні дощі, і трасу розмило настільки, що важко було втриматись на велосипеді.

Довгий час Яна впевнено їхала на третьому місці, і здавалося, що медаль вже в кишені. Але прикра поломка велосипеда – зламався підсидільний замок, який тримає сідло – і втрачені дорогоцінні секунди на пункті технічної допомоги. На жаль, в результаті 7 місце", – розповіли в пресслужбі департаменту.

Тренують спортсменку Ковальов В.С. та Матвійчук-Жолнач В.В.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: