Поділитись:

На Волині відбулися дебати між кандидатами у депутати до Луцької міської ради

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 14:35
На Волині відбулися дебати між кандидатами у депутати до Луцької міської ради

У заключному випуску проєкту «Виборчий округ. Місцеві» в ефірі «Суспільного Волинь», який був присвячений знайомству із кандидатами у депутати до Луцької  міської ради, участь взяли чотири кандидати від різних політичних партій міста.

Загалом, за інформацією Луцької територіальної виборчої комісії, кандидатами у депутати до Луцької міської ради зареєстровано 14 політичних партій.

У першій частині програми відбулося знайомство з політичними партіями та їх представниками – Михайлом Находом (політична партія Громадянський Рух "СВІДОМІ"), Михайлом Щуром (ВО «Свобода»), Федорем Кошелем (політична партія «Сила і честь») Олександром Ткачуком (політична партія «Слуга народу»). Кандидати знайомили глядачів з передвиборчими програмами та розповіли, як формували першу п’ятірку у списках.

Політолог  Михайло Наход  наголосив, що «Свідомі» – то єдина місцева команда з достатнім досвідом роботи  та своїм баченням, як зробити Луцьк і громаду місцем, комфортним для життя. Зазначивши, що партія – то лише інструмент, головне – люди, які працюють на результат.

Говорячи про пріоритети для Луцька, політолог наголосив на тому, що старе місто потрібно перетворити на основний культурний і туристичний центр. У  передвиборчій програмі йдеться про збільшення кількості фестивалів для залучення туристів, а також сприяння малому бізнесу, відкритті закладів харчування, відпочинку та проживання у старому місті.

«Старе місто потребує оновлення і нового поштовху в своє життя. Саме закінчується конкурс на архітектурний проєкт  по облаштуванню старого міста. Звичайно, там має лишитися ринок, але в іншому вигляді,  там повинен розвиватися бізнес – повинні працювати кафе, невеликі ресторани, туристичні агенції, там мають працювати різноманітні майстерні. І це все має відбуватися за рахунок надання преференцій бізнесу. Нових площ і ділянок для цього не потрібно – треба використовувати ті будівлі, які там є, просто привести їх  у гарний європейський вигляд», - зазначив Михайло Наход.

Наголосив, що загалом «Свідомі» виділили десять пріоритетів для міста.

На Волині відбулися дебати між кандидатами у депутати до Луцької міської ради

У теледебатах кандидат у депутати Михайло Щур зазначив, що партія обіцяє достатнє фінансування медичних і освітніх послуг, розвиток позашкільної освіти. У програмі також йдеться про  збільшення кількості місць у дитячих садочках і школах. Відстоювання інтересів громади – ось із чим партія йде на вибори.

Три ключових принципи виділила політична партія «Сила і честь». Одним з яких є максимальна підтримка органів місцевого самоврядування.

«Органи місцевого самоврядування  – це менше політики, а більше господарки. На місцях видно, що людям потрібно. Тому нам потрібно більше  попрацювати з усіма населеними пунктами», – розповів Федір Кошель.

Своює чергою Олександр Ткачук зазначив, що Луцьк має бути взірцем за стандартами якості життя і комфорту середовища, осередком бізнесової, має стати перетином торгових шляхів і простором для великих і малих інвестиційних проєктів. Перш за все, депутати звернуть увагу на роботу комунальних підприємств, особливо в частині сортування побутового сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів