Поділитись:

«Так заведено», – пояснили, навіщо БТР і граната, коли терорист вже здався

Четвер, 23 липня 2020, 14:10
«Так заведено», – пояснили, навіщо БТР і граната, коли терорист вже здався

Спецназ СБУ використовував світлошумову гранату і під'їхав до автобуса на БТР вже після того, як луцький терорист вийшов з нього, постояв з хвилину на вулиці і здався поліції.

Чому так сталося, пояснив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю виданню "НВ".

"Спецназ завжди під'їжджає зі світло-шумової гранатою. Як мені сказали, у них такий протокол для того, щоб відвернути увагу під час того, коли працює спецназ. Я не можу прокоментувати, чому вони так працюють. Такий у них порядок", – зазначив він. 

На закиди, мовляв, це все постановка, Тимошенко відпові так:

"Я уточнив, що це був за вибух. Мені відповіли, що це працює спецпідрозділ СБУ "Альфа", і у них так заведено, коли вони заїжджають на захоплення, навіть не дивлячись на те, що людина вже відпрацьована поліцейськими. З приводу того, фейк ця історія чи ні. А якби все пішло не так, і в один момент вибухнув автобус – як би поводилися ці люди в фейсбуці? Вони б розповідали, що все погано, неправильно все робили, чому не вийшли на контакт. І всі були б фахівцями в тому, як потрібно було проводити спецоперацію. Легко говорити, коли все добре закінчилося", – наголосив він. 

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів.  

Водночас сусіди Максима Кривоша розповіли, що той дуже любить тварин, бив дружину і в минулому намагався викрасти дитину. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО ЗАРУЧНИКІВ У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА 

Надрукувати
мітки:
коментарів