Поділитись:

Кладовище тварин і спроба викрасти дитину: що відомо про минуле луцького терориста

Четвер, 23 липня 2020, 11:51

Сусіди Максима Кривоша, який взяв у заручники пасажирів автобуса в Луцьку, розповіли, що той ховав тварин та встановлював їм пам'ятні знаки. Водночас дружину залякував та бив. А раніше намагався викрасти 12-річну дитину. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У місті Дубно Рівненської області неподалік свого будинку Кривош влаштував кладовище для тварин. Чотирилапих любить неабияк, розповідають сусіди. До них завжди ставився з лагідністю та турботою, на відміну від людей, навіть дружини.  

"Таня дуже хороша, але вона його боялася, він же її бив. Він її так побив, що вибив нижню щелепу", – розповідає сусідка Тетяна Мінязєва. 

Місцеві зоозахисники розповідають, що Кривош привозив тварин на стерилізацію та повпливав свого часу, аби у Дубно не труїли собак. Що дивувало – завжди відмовлявся фотографуватися.

"Я хотіла кілька разів його сфотографувати. Він сказав: "Я не хочу", – говорить рівненська зоозахисниця Алла Лосік.

Водночас його сусідки по дачі на хуторі села Рідкодуби кажуть, що до них був завжди привітний і приходив годувати собак та лікувати кота.

За кілька років до лікування тварин Кривош зі спільниками намагався викрасти 12-річного хлопчика – онука місцевого мільйонера. Ймовірно, задля викупу. Про це журналістам ТСН розповіли джерела у правоохоронних органах. Тоді дитина вирвалася і змогла втекти. Злочину як такого не відбулося і Кривош за ґрати не сів. 

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:   

Надрукувати
мітки:
коментарів