Поділитись:

Як виробляти на 10 тисяч доларів в рік: поради економіста

Неділя, 06 серпня 2017, 20:15
Як виробляти на 10 тисяч доларів в рік: поради економіста

Аби підняти ВВП України на душу населення до 10 тисяч доларів у рік, необхідно здійснити аналіз у трьох напрямках.

Про це розповів економіст Павло Шеремета 6 серпня під час гутірки на фестивалі "Бандерштат".

Він ґрунтує свої роздуми на основі висновків, які запропонувала професорка Емі Джуа, досліджуючи питання чому одні народності є більш успішні, аніж інші.

Економіст каже, що досягнути окресленого заробітку не важко, більш нелегким питанням буде підняття заробітку до 15 доларів США.

Отож, аби бути успішним необхідно, щоб було відчуття загрози. "Якщо по чесному, то треба "хорошого копняка", бо інакше не рухаються", - зауважив економіст.

"Останні три роки ми живемо під майже смертельною загрозою. Південна Корея живе так останні 60 років. Сеул можуть розбомбити за лічені хвилини за допомогою потужної зброї.

Сингапур у сендвічі між ворожими між собою країнами", - порівняв економіст ситуацію з країнами, в яких потужні економіки.

"Польща у 1991 році, коли ми повірили у теорію про братів і сестер, і почалася багатовекторна нірвана, то поляки подумали, що це to good to be true. Поляки подумали, що це тимчасовий феномен і слабка Росія - це тимчасовий феномен", - зазначив Шеремета. Завдяки агресії Росії цей пункт для України дотриманий.

А ось вектор "контроль імпульсів" в Україні не працює. Мається на увазі, що такі речі як корупція, бажання незаконно збагатитися, лінь та марнотратство притаманні українцям.

"Спокуса корупції буде тоді, коли не будуть за це дуже сильно бити по рукам", - додав Шеремета. Він також додав, що ми надто мало заощаджуємо, натомість є безкінечні свята. Економіст підрахував, що за 30 днів навесні Україна відпочивала 15 днів. Він зауважив, що дорогі авто та інші предмети розкоші — це ті гроші, які не пішли в дослідження, в цехи, в розвиток, у виробництво. Це непродуктивні активи.

Третій крок - це здобути відчуття вищості.

"Якщо довести, що східне слов'янство, демократія можуть співіснувати, це міняє курс людства", - зазначив економіст. Він додав, що важливо нині змінювати міста та розвивати малий та середній бізнес, тобто малі хімчистки, перукарні, магазини. Самозайняте населення є одним із ключів до розвитку економіки.

Надрукувати
мітки:
коментарів