Поділитись:

Що буде з курсом долара: прогноз від економіста Олексія Куща (відео)

Вівторок, 03 січня 2023, 21:50
Що буде з курсом долара: прогноз від економіста Олексія Куща (відео)

Попри війну курс валют в Україні залишається на умовно стабільному рівні. Разом з тим, експерти зазначають, що долар може значно здорожчати у період новорічних свят.

Чи буде курс стабільним і чого очікувати надалі від курсу валют у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» розповів експерт аналітичного центру «Об'єднана Україна», економіст Олексій Кущ.

Експерт зазначив, що на стабільність курсу впливає постійна міжнародна допомога, що не дає гривні падати, відповідно до ударів завданих війною. Щодо динаміки курсу, то тут все залежатиме від стабільності надходжень фінансування від наших партнерів.

«Динаміка курсу гривні буде відповідати динаміці надходжень фінансової допомоги, тому що міжнародна фінансова допомога – це основне джерело курсової стабільності наразі, так само як і основне джерело покриття дефіциту бюджету», – каже економіст.

Зараз Україна очікує декілька пакетів фінансової допомоги від ЄС в розмірі 18 млрд. дол. та від США на рівні 45 млрд. дол. Ці гроші  підуть на підсилення валютних резервів та стабільність національної валюти.

Олексій Кущ вважає, що здорожчання курсу валют найближчим часом може викликати лише форс-мажор, який наразі неможливо передбачити.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів