Поділитись:

"Давайте мріяти, як Джамала", – Павло Шеремета

П'ятниця, 05 серпня 2016, 21:00
«Давайте мріяти, як Джамала»,  – Павло Шеремета

Економіст Павло Шеремета розповів про те, що потрібно змінювати в системі державного управління та що робити з економічною безгарамотністю населення.

Для радикальних змін в системі державного управління треба закрити на три дні майже всі міністерства, щоб зрозуміти, якою ж повинна бути структура уряду. Про це український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи Павло Шеремета розповів 5 серпня на гутірці "Бандерштату".

"Ми свого часу закрили інспекцію із захисту споживачів, бо вона їх не захищала, а "віджимала" ринок електроніки. Але, нагадую, навіть якщо ви почнете щось змінювати, закривати, то система буде пручатись і говорити, що ви без тих чи інших структур не зможете", – сказав Павло Шеремета.

Також він наголосив на тому, наскільки важливо привчити керівникам його підлеглих приходити не за "получкою", а за зарплатою.

"Фінансувати не університети, а студентів. Проводиться ЗНО, люди мають рейтинг, ми беремо перші 10 тисяч дітей, які ідуть туди, де вони ідуть вчитися. Варто керівнику чітко говорити, що це зароблена, а не "получена" гривня. Тим більше, що зараз українці ідуть до розуміння того, що оплачується результат, а не місяць роботи", – зазначив він.

Також економіст наголосив, що успіх полягає і в мріях та цілях, які людина ставить перед собою.

"Давайте мріяти, як Джамала! Вона б не виграла, якби не мріяла", – зазначив Шеремета.

Один з присутніх поцікавився, як побороти економічну безграмотність населення, на що Павло Шеремета відповів, що доречними будуть різні способи. За його словами, й проведена на фестивалі гутірка теж сприятиме цьому.

"От мені було складно зрозуміти, як на музичному фестивалі зробити гутірку, а, виявляється, люди приходять, слухають", – додав Павло Шеремета.

На закінчення він розповів, що успішний бізнес залежить від ключових людей в команді кожного керівника.

"Ключових людей я тримаю в штаті, я їх розвиваю. Все решта в периферії організації, там конкуренція брутальніша. Якщо у вас є фірма, то треба дуже чітко визначити, в чому ваша ключова здібність", – сказав Павло Шеремета.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
16 грудня 2023
28 листопада 2023
09 жовтня 2023
01 жовтня 2023
29 вересня 2023
08 червня 2023
17 травня 2023
15 травня 2023
22 березня 2023