Поділитись:

У Луцьку провели воркшоп для стейкхолдерів з адаптації гри «Світ громад»

Вівторок, 13 лютого 2024, 09:55
У Луцьку провели воркшоп для стейкхолдерів з адаптації гри «Світ громад»

Протягом листопада 2023 – лютого 2024 року ГО «Лабораторія змін» реалізує проєкт «Вивчення потреб цільових аудиторій та напрацювання ідей для реалізації Луцької міської програми "Громада без бар’єрів" через симуляційну гру "Світ громад"». Основна мета проєкту – підвищення залученості жінок, людей з інвалідністю, у тому числі ВПО, та інших вразливих категорій населення до розбудови безбар’єрного середовища у Луцькій міській територіальній громаді методами ігрофікації.

Питання безбар’єрності може здаватись не таким вже й важливим, тим більше під час війни. Але воно значно ширше, ніж пандуси для людей у кріслах колісних. Це про створення середовища, де кожна людина, незалежно від своїх особливостей, може жити і функціонувати повноцінно. Це питання охоплює доступність для людей з вадами зору та слуху, розуміння міста туристами, зручність для батьків з візочками та загальну безпеку всіх мешканців. Спільна робота над цими питаннями допоможе створити Луцьк, де кожен може відчувати себе комфортно та повноцінно.

Проєкт розрахований на громадських активістів та діячів, які мають інтерес до розвитку громади; службовців органів місцевого самоврядування, які бажають залучити громаду до вирішення важливих питань; місцевих підприємців та власників бізнесів, які цікавляться розвитком спільноти та свого бізнесу в спільноті; молодіжних працівників та активістів, які хочуть взяти активну участь у формуванні майбутнього; ВПО, які прагнуть ініціювати зміни, але можуть відчувати труднощі чи не впевнені, із чого почати.

Уже реалізовано перший етап проєкту, а саме: проведено дводенний воркшоп для громадських активістів та активісток, стейкхолдерів з адаптації гри «Світ громад» та напрацьовані основні меседжі.

Проведено адаптацію гри «Світ громад» – розроблено нові сценарії гри та картки ролей з інклюзивною складовою, а також методичні рекомендації застосування гри для навчання темах гендерної рівності та інклюзії, створено пул експертів з 12 представників громадського сектору, проведено 24 навчання для цільових аудиторій у Луцькій МТГ.

Також в рамках проєкту буде проведено симуляційну адаптовану гру «Світ громад – 100», в якій візьме участь 100 мешканців Луцької МТГ.

Ціль гри – відпрацювати механізми взаємодії різних груп стейкхолдерів у громаді для ефективної соціальної інтеграції заради адекватної спільної відповіді на комплексні виклики часу. Гра є різновидом едютейнменту – освітнім інструментом швидкого навчання і залучення відносно великої кількості людей в процеси, максимально наближені до реального життя з метою пошуку ефективних і дієвих стратегій та рішень. Гра дасть можливість визначити потреби цільових аудиторій та напрацювати проєкти для подальшої їх реалізації в межах луцької міської цільової програми «Громада без бар’єрів».

Залучення до управлінського моделювання представників та представниць різних соціальних груп, органів місцевого самоврядування відкриє можливість об'єднати зусилля для спільного розроблення стратегій, спрямованих на забезпечення безпеки, соціальної інклюзії та розвитку міцної та стійкої Луцької громади в умовах війни.

За результатами гри буде створено аналітичний звіт та проведено презентацію на спільній комунікаційній зустрічі з представниками та представницями депутатського корпусу Луцької міської ради з метою їх подальшого впровадження, у тому числі за допомогою міських цільових програм.

Проєкт «Вивчення потреб цільових аудиторій та напрацювання ідей для реалізації Луцької міської програми “Громада без бар’єрів” через симуляційну гру “Світ громад”» реалізує громадська організація «Лабораторія ЗМІН» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда - Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

У Луцьку провели воркшоп для стейкхолдерів з адаптації гри «Світ громад»

Надрукувати
мітки:
коментарів