Поділитись:

У Ковельській лікарні вперше встановили інклюзивний ліфт (фото)

Субота, 13 листопада 2021, 17:29

У Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні встановили перший та єдиний в Ковелі ліфт для людей з інвалідністю, які користуються колісними візками.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав мер Ковеля Ігор Чайка.

У дописі міський голова запевнив, що новий ліфт цілковито безпечний, з широкою платформою, де зручно стане візок, з плавним, без ривків, ходом. Це не просто конструкція із подвійним запасом міцності. Це іще й можливість регулювати хід, самостійно зупиняти тощо.

Вантажопідйомність – понад 300 кг. Має всі сертифікати відповідності.

«І ось ти заходиш-заїжджаєш у такий ліфт – він повільно підіймає тебе на другий поверх госпрозрахункового відділення Ковельське МТМО з проведення всіх видів профілактичних медичних оглядів міської амбулаторії загальної практики сімейної медицини №2, що на Грушевського. Протягом двох місяців працівники МТМО своїми силами виконували тут роботи. Матеріали закупляли на зекономлені кошти бюджету медичного об’єднання. На першому поверсі тут амбулаторія, а на другому, власне госпрозрахункове відділення», – зазначає в дописі Ігор Чайка.

Генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер показав спеціально облаштовану для відвідувачів кімнату очікування, оновлені кабінети лікарів, маніпуляційну, санітарно-гігієнічну кімнату, повністю облаштовану для людей з інвалідністю.

«Це відділення – необхідне для лікарні, бо зросла кількість визначених категорій працівників, які підлягають обов’язковому медичному огляду. Відповідно, збільшилося навантаження. У госпрозрахунковому відділенні, площею 340 м², будуть працювати всі необхідні для проходження медогляду, вузькі спеціалісти», – зазначив Ігор Чайка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів