Поділитись:

У Луцьку запрацювала Артрезиденція «Інклюзивний хаб» (фото)

Вівторок, 08 листопада 2022, 10:38
У Луцьку запрацювала Артрезиденція «Інклюзивний хаб» (фото)

З 1 листопада 2022 року Громадська організація «Інклюзивні студії» реалізовує проєкт «Артрезиденція «Інклюзивний хаб у Луцьку».

Мета проєкту – створити сприятливі умови для включення дітей з уразливих груп до культурних ресурсів через участь у заняттях Резиденції та навчити спеціалістів працювати з інклюзивними аудиторіями в умовах війни, використовуючи зарубіжний та український досвід.

Партнери проєкту: «Інклюзивний хаб «Простір дії» Волинського національного університету імені Лесі Українки, Орф Шульверк Асоціація України, ГО «Лабораторія змін».

У рамках проєкту буде організовано Мистецьку резиденцію для педагогів і проведено тренінги для спеціалістів (що знаходяться в Україні та за її межами) з інклюзивних методик навчання музики, хореографії й театрального мистецтва (онлайн та офлайн) із залученням іноземних тренерів і вивченням зарубіжного досвіду; серію інклюзивних музичних і театральних занять, де спеціалісти зможуть апробувати теоретичний матеріал, а діти з інвалідністю та здорові діти отримають нові знання й візьмуть участь у музично-театральному інклюзивному перформансі. 

У Луцьку запрацювала Артрезиденція «Інклюзивний хаб» (фото) 

За матеріалами тренінгів буде створено дистанційний курс і розміщено на сайті Інклюзивного хабу у вільному доступі.

Резиденція задумана як майданчик для впровадження успішних інклюзивних практик в освітньо-культурне професійне середовище; підтримки спеціалістів та реалізації культурних прав особами з уразливих груп. Спільна діяльність у навчальних та мистецьких проєктах Резиденції спростовуватиме стереотипні уявлення про осіб з інвалідністю та ВПО, надасть нові інструменти для роботи, забезпечить психологічну та педагогічну підтримку і спеціалістам, і сім᾿ям з дітьми з інвалідністю та ВПО. 

Фінансування проєкту здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

У Луцьку запрацювала Артрезиденція «Інклюзивний хаб» (фото) 

Надрукувати
мітки:
коментарів