Поділитись:

Ковельський посадовець об'їхав місто колісним візком (фото)

П'ятниця, 20 серпня 2021, 17:27
Ковельський посадовець об'їхав місто колісним візком (фото)

У рамках засідання комітету доступності перший заступник міського голови Тарас Яковлев проїхав по місту колісним візком.

Про це інформує сайт Ковельської міської ради.

Він особисто перевірив, наскільки Ковель наразі облаштований для людей з інвалідністю. Посадовець спробував переїхати пішохідним переходом через дорогу,  піднятись і спуститись  пандусом.

Зазначається, що чиновник на власному досвіді переконався, як непросто людям пересуватись колісними візками.  Навіть коли з’їзд з тротуару на «зебру» на кілька сантиметрів вищий, то одразу це ускладнює задачу і може призвести до травматизму, пандуси теж не всі пристосовані і часто люди не можуть ними скористатись.

Містяни, котрим у такий спосіб доводиться постійно долати шлях, звернули увагу посадовців на те, що у більшість магазинів вони не можуть потрапити. У чому й пересвідчився високопосадовець.

Також місця для паркування, визначені для транспорту людей з інвалідністю, часто бувають зайняті.

Тарас Яковлев доручив головному архітектору міста Людмилі Мурай попрацювати з адміністраціями магазинів, аптек, аби там зробили зручні в'їзди, встановили кнопки виклику.

Він розповів, що розпочинаються реконструкції прибудинкових територій, де подбають про належні умови для людей з інвалідністю. 

Було прийняте рішення згодом випробувати ще кілька маршрутів вулицями міста та працювати над тим, щоб місто ставало доступним для абсолютно всіх людей.

Ковельський посадовець об'їхав місто колісним візком (фото)Ковельський посадовець об'їхав місто колісним візком (фото)Ковельський посадовець об'їхав місто колісним візком (фото)Ковельський посадовець об'їхав місто колісним візком (фото)Ковельський посадовець об'їхав місто колісним візком (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів