Поділитись:

Луцькі активісти перемогли мера Поліщука у суді

П'ятниця, 02 лютого 2024, 13:33
Луцькі активісти перемогли мера Поліщука у суді

Очільник громадської організації «Семиярусна гора» Любомир Дмитришин виграв суд проти міської влади. Його звинувачували у порушенні правил проведення громадських зібрань.

Про це він розповів на сторінці ГО «Семиярусна гора» в інстаграмі.

«Ми перемогли Луцького міського голову в судді. Позитивні емоції мене переповнюють. Сьогодні ми створили прецедент. Вперше з 2005 року, відколи існує кодекс адмінсудочинства, ми подали в суд на міського голову, який відмовився перекривати центральний проспект міста для протесту «Гроші на ЗСУ», – каже Любомир.

Любомир Дмитришин. Фото з інстаграм-сторінкиЛюбомир Дмитришин. Фото з інстаграм-сторінки

За його словами, спершу Волинський адміністративний суд відмовив у задоволенні позову. Це викликало неабиякий суспільний резонанс. Тому на апеляційному засіданні у Львові не було жодного вільного місця. Дмитришин додає, що це вкотре довело – спільними зусиллями можна змусити владу працювати та виконувати законні вимоги громадськості.

Раніше ми писали, що ще 14 липня 2023 року Любомир Дмитришин організував протест проти забудови Гостинного двору Прайзлерів у Луцьку (більше про конфлікт урбаністів та влади – у тексті «Гостинний двір Прайзлерів: чому луцькі урбаністи конфліктують з міською радою»). Це не сподобалося місцевій владі, яка подала у суд на активістів.

«Це викликало серйозне занепокоєння місцевого олігарха Ігоря Палиці, який щодня тільки й думає про те, як збудувати готель з видом на Луцький замок. За це Луцький міськрайонний суд визнав мене винним у вчиненні вищезгаданого правопорушення. Цього разу мене не посадять. Однак подібне рішення створює прецедент, за яким мене або будь-кого іншого зможуть посадити наступного разу. Тому подаємо на апеляцію. Адже ми не хочемо жити в місті, де орудує зграя розбійників, яка переслідує активістів за протести», – розповідав Любомир на стінці «Семиярусної гори» в інстаграм.

Нагадаємо: у Луцьку навколо історичної будівлі Гостинного двору Прайзлерів поспіхом облаштовують риштування. Ймовірно, приватний партнер вже готується реконструювати пам'ятку.

Спершу в цій історичній будівлі активісти облаштували публічний простір для проведення культурних заходів. Проте вже взимку, за розпорядженням влади, туди почали звозити важку техніку для підготовки території до державно-приватного партнерства.

Чинна влада захотіла облаштувати готель у приміщеннях Гостинного двору та ухвалила рішення, що шукатиме інвестора. Останній на правах державно-приватного партнерства проведе реконструкцію. На одному із засідань спеціальної комісії розкрили конкурсну заявку від єдино претендента, де представили макети майбутньої вже відреставрованої будівлі. Тоді інформували, що крім ресторану й готелю, там буде й кафе з літнім майданчиком у дворику приміщення та сувенірна крамниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів