У Луцьку на будівлі Прайзлерів поспіхом облаштовують риштування (фото)

Субота, 30 грудня 2023, 15:35

У Луцьку навколо історичної будівлі Гостинного двору Прайзлерів поспіхом облаштовують риштування.

Фото сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» надіслали читачі.

Як відомо, спершу в історичній будівлі активісти облаштували публічний простір для проведення культурних заходів, проте вже взимку, за розпорядженням влади, туди почали звозити важку техніку для підготовки території до державно-приватного партнерства.

Згодом місцева влада вирішила облаштувати готель у приміщеннях Гостинного двору та ухвалила рішення, що шукатиме інвестора. Той на правах державно-приватного партнерства проведе реконструкцію. Вже у травні 2023 року для цього створили спеціальну комісію, яка й має визначити хто ж цим усім займатиметься.

Нещодавно на одному із засідань комісії розкрили конкурсну заявку від єдино претендента, де були представлені макети майбутньої вже відреставрованої будівлі. Тоді інформували, що крім ресторану й готелю, там буде й кафе з літнім майданчиком у дворику приміщення та сувенірна крамниця.

 

Схоже, що реставруватиме пам'ятку консорціум (тимчасові об'єднання для досягнення спільної мети, – ред.) двох компаній ТзОВ «Любарт ЛТД» та ТзОВ «Рібас Хотелс Груп». Детальніше про фірми читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: